Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 març 2011
Categoria/es: General

10è ANIVERSARI DE LA BEATIFICACIÓ DE FRANCESC CASTELLÓ

Com cada 11 de març, l’església de Sant Pere ha acollit la celebració d’una eucaristia d’Acció de Gràcies per la beatificació de Francesc Castelló. D’aquella data memorable se’n celebren ja 10 anys. I ha estat el primer en que ha faltat la presència física de Teresina, la germana gran del beat, recentment traspassada. L’altra germana, Maria Castelló, altres familiars i amics han participat en la celebració solemnitzada per la coral de l’Hospitalitat de Lourdes, juntament amb molts fidels i devots del Beat.

Mn. Jaume Melcior ha presidit la Missa, només cinc dies després de la seva ordenació. A més de la vinculació directa a l’església de Sant Pere, havia format part de la Comissió pro Beatificació de Francesc Castelló, organitzadora de l’acte. Han concelebrat Mn. Gerard Soler, vicepostulador de la Causa de Canonització del Beat; Mn. Martí Sandiumenge, membre de la Comissió; Àngel Escales, consiliari de l’Hospitalitat de Lourdes; Mn. Josep Martí, i Mn. Joan Mora, rector de la parroquia de Sant Pere.

L’homilia de Mn. Jaume Melcior s’ha centrat en el temps quaresmal que estem començant que ens demana una exigència de sacrifici renunciant als nostres gustos només “per amor a Déu” a fi d’enfortir la nostra voluntat. Així ho va fer el Beat Francesc que per “amor a Déu” va renunciar a la vida sense tenir ganes de morir.

Al final de l’eucaristia Mn. Gerard Soler va informar que la condició de químic del Beat ha portat a la Sociedade Brasileira de Química impulsar una campanya per a que el Beat Francesc Castelló sigui patró dels químics. També va presentà l’edició de 40.000 noves estampes que inclouen les tres cartes que el Beat va escriure moments abans de morir. La propera Jornada Mundial de la Joventut (Madrid, del 17 al 21 d’agost) serà un ampli i potent espai de difusió de la figura del Beat entre els joves de tot el món. Finalment, el vicepostulador de la Causa va informar de la recent obertura de la plana web http://beatofranciscocastello.com/, on s’anirà mostrant totes les informacions relatives al Procés de Canonització i del testimoniatge del jove màrtir lleidatà.

Després els assistents van poder besar la relíquia del Beat que es conserva a Sant Pere.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn