Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

Llibres

  • EL LLIBRE DE LA HISTÒRIA DE LA PARRÒQUIA DEL CARME

“La parròquia de Nostra Senyora del Carme", de Romà Sol i Mª del Carme Torres,

Publicat el 1999, és un estudi d’investigació històrica on s’analitza l’origen i desenvolupament de la parròquia del Carme. Amb rigor i abundosa informació, molta de primera mà, es retroba la història resseguint les petjades dels seus devots. Una obra imprescindible per a conèixer la identitat de la parròquia i dels parroquians. Una obra imprescindible per a preparar la Miscel•lània del Cinquantenari del Carme.


 

  •  EL LLIBRE DE LA HISTÒRIA DE LA PARRÒQUIA DE SANT JOAN

"La parròquia de Sant Joan Baptista de Lleida. Petjades d’espiritualitat", de Romà Sol i Mª del Carme Torres.

Publicat el 2004, és un estudi d’investigació històrica de la construcció de l’antic temple de Sant Joan baptista, una de les parròquies més antigues de Lleida, amb més de 800 anys d’antiguitat, i del nou temple neoromànic-gòtic construit a finals del segle XIX. El llibre també s’endinsa en la intensa activitat parroquial que s’hi ha anat desplegant, i en un acurat estidi de l’obra artística que s’hi conserva.


 

  • EL LLIBRE DEL CINQUANTENARI DEL NOU TEMPLE DEL CARME

 "El Carme 50 anys. Un patrimoni artístic, un patrimoni humà (1959-2009)"

És la publicació emblemàtica del Cinquantenari del Carme, una miscel·lània que recull, amb text i imatges, el què ha estat i el què és la parròquia de la Mare de Déu del Carme durant els darrers cinquanta anys, de la mà d’alguns dels seus protagonistes.


 

  • CONTE DE LA HISTÒRIA DE LA PARRÒQUIA DEL CARME

“Vols conèixer una bonica història?… Cinquanta anys de l’església del Carme a Lleida", de Joan Bellmunt, amb il·lustracions de Pep Monyarch.

Amb aquest títol Joan Bellmunt ha escrit un resum històric en  forma de conte, per a infants i adults, per a commemorar amb tota l’estima l’advocació i la història dels 50 anys de la construcció del temple parroquial del Carme. Ha estat publicat per Pagès editors en tres llengües: català, castellà i romanès.

   

 


  • HISTÒRIA DEL TEMPLE NOU DEL CARME

"Parroquia de Nuestra Señora del Carmen – Inauguración del Nuevo templo", de José Lladonosa y J.A. Rosell Pujol

Llibret commemoratiu de la construcció del nou temple del Carme. Es va publicar amb motiu de la seva benedicció, el 12 de juliol de 1959. També hi ha una introducció històrics de la parròquia de la Mare de Déu del Carme.

 


  • L’EVANGELI SEGONS SANT LLUC


"Evangeli segons sant Lluc"

La celebració del Jubileu de l’any 2000 va ser ocasió d’editar l’evangeli de sant Lluc com a obsequi “evangelitzador” per a tots els parroquians. A través de les seves pàgines es fa present la Bona Nova, la vida i la paraula de Jesús, a totes les llars, com una font de bondat, de pau i serenor; i com un estímul per a enfortir la fe.