Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

PRESENTACIÓ

 

               UNITAT PASTORAL            
    Parròquies Mare de Déu del Carme i Sant Joan Baptista, de Lleida

 

Salutació

Sigueu benvinguts a la plana web de la Unitat Pastoral El Carme-Sant Joan.

La parròquia de la Mare de Déu del Carme, amb ocasió del 50è aniversari del nou temple, celebrat durant l’any 2009, va entrar dins la xarxa d’Internet a través del portal Lleida Participa que bonament ens va cedir la Paeria. I ho va fer de la mà de la parròquia de Sant Joan Baptista amb la que forma Unitat Pastoral.

Al llarg d’aquests anys, la pastoral d’evangelització mitjançant les noves tecnologies ha ampliat la presència parroquial a nivell informatiu, generant més possibilitats de comunió i de formació que han contribuït a conformar una comunitat més viva en la unitat i més oberta a la universalitat.

Amb el tancament del portal que acollia la nostra plana web hem refermat l’aposta per mantenir la presència de les nostres parròquies en la xarxa. Amb aquesta nova plana web, més vistosa i més operativa, continuarem navegant mar endins solcant els nous camins i cruïlles del ciberespai. Sempre a l’encontre de Jesús, que és el camí, la veritat i la vida, guiats per la brúixola de l’Esperit Sant i amb Maria com a port de salvació.

Us convidem a visitar la nova plana web de la Unitat Pastoral El Carme-Sant Joan i a col·laborar en aquest humil apostolat digital.

Moltes gràcies per la vostra visita i que el Senyor sigui amb vosaltres!

Lleida, 16 de juliol de 2023

Festivitat de la Mare de Déu del Carme

 

Parròquia Mare de Déu del Carme
Parròquia Sant Joan Baptista


LA UNITAT PASTORAL DE L’EIX: Tres Parròquies en una Comunitat

El Decret d’organització dels Arxiprestats i de creació d’Unitats Pastorals del bisbe Mons.Francesc Xavier Ciuraneta, del dia 30 de maig de 2001 de reorganització dels arxiprestats de la diòcesi de Lleida, així com la creació d’unitats pastorals dins dels diferents arxiprestats. Pel que fa a l’Arxiprestat Seu Vella s’establiren quatre unitats pastorals:

1.- Sant Andreu Apòstol, Sant Llorenç Màrtir, Sant Martí, Bisbe de Tours.
2.- Sant Joan Baptista, Mare de Déu del Carme, Sant Pere Apòstol
3.- Sagrada Família, Santa Teresa Jornet
4.- Santa Maria Magdalena, Mare de Déu del Pilar

Es donava així resposta al Pla de Pastoral de la Diòcesi de Lleida 2001-2002, seguint la recomanació del Concili Provincial Tarraconense.

Les “unitats pastorals” pretenen crear una organització que faciliti i faci viable una pastoral viva, comunitària, missionera i de participació. Formen les “unitats pastorals” un conjunt de diferents parròquies, amb una identitat pròpia (geogràfica, cultural, històrica…), confiades a un prevere o a un equip de preveres, per tal de realitzar una acció apostòlica i pastoral de manera conjunta i estable. Aquestes parròquies conserven el seu estatut jurídic però s’associen per tal de disposar de majors recursos humans i apostòlics. Al servei de cada “unitat pastoral” hi ha un equip sacerdotal, que pot estar moderat per un rector, en estreta col•laboració amb els Consells de cada parròquia i “unitat pastoral”.

En base a aquest Decret, el dia 1 d’agost de 2001 va ser nomenat Mn. Joan Mora, rector de la Unitat Pastoral constituïda per les parròquies de Sant Joan Baptista, Mare de Déu del Carme i Sant Pere Apòstol: la Unitat Pastoral de l’Eix. Mn. Joan Mora ha impulsat una pastoral conjunta de les tres parròquies. El seu fruit ha estat una progressiva unió entre les tres comunitats parroquials, respectuosa amb la pròpia identitat i singularitat de cadascuna.

Amb data 24 de juny de 2012, Mons. Joan Piris, Bisbe de Lleida, ha signat alguns nomenaments que modifiquen l’estructura i composició de la nostra Unitat Pastoral:

La Parròquia de SANT PERE forma UNITAT PASTORAL amb la S. E. CATEDRAL, segregant-se de la UNITAT PASTORAL de la Mare de Déu del Carme, Sant Joan i Sant Pere.

Des del dia 1 de setembre de 2012 la nostra Unitat Pastoral està formada per les Parròquies de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan Baptista.

Des de l’1 de setembre de 2022 la UP El Carme-Sant Joan forma part de l’Arxiprestat Mare de Déu de l’Acadèmia.