Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

31 agost 2014
Categoria/es: General

36ena ROMERIA A LA PUEBLA DE CASTRO

La Puebla de Castro ha estat la localitat acollidora de la 36ena Romeria de les marededéus de la Ribagorça, també organitzada per les poblacions de Secastilla i Ubiergo, del grup parroquial que té encomanat Mn. José Pairal, també vicari judicial del Barbastro-Monzón. Està situada al sud de la Ribagorça, en un altiplà al marge dret del riu Éssera, afluent del Cinca, i molt propera a l’embassamet de Barasona. Les seves Marededéus presidien la Romeria, juntament amb la del santuari de Torreciudat, i altres trenta imatges d’advocacions marianes de la comarca i d’altres indrets. Entre elles hi figurava la Verge Blanca, patrona de Lleida, la Mare de Déu de Butsènit, de l’Horta de Lleida, i la Mare de Déu de Loreto de Llardecans, amb unes tres-centes persones que les acompanyàvem.

El punt de trobada ha estat l’església gòtica de Santa Bàrbara, i el carrer Major, on feien estada les Marededéus participants a la Romeria. És el nucli antic d’aquesta bonica població medieval fundada per Jaume I el Conqueridor prop un important municipi romà. Poc més tard de les 11h. S’ha iniciat la processó des de l’església fins al camp de futbol, a la part baixa del poble, habilitat per a la celebració eucarística presidida per Mons. Alfonso Millán, bisbe de Barbastro-Monzón i concelebrada per nombrosos sacerdots i amb la participació d’una munió de fidels que havíem acudit a la romeria.

El lema de la romeria d’enguany “Estrellas en el camino” en al•lusió a Maria, estrella de l’evangelització (Evangelii gaudium, Papa Francesc) i a les quatre advocacions marianes amfitriones que presidien l’altar, ben flanquejades per les marededéus visitants. El bisbe ha ressaltat la diada de goig que suposa la trobada amb la Maria, Mare de l’evangelització, i ens ha animat a ser, com ella, evangelitzadors amb fe i esperança. Ha tingut paraules de record per als cristians massacrats a Alepo (Síria) i d’Irak, molts dels quals es preparen conscientment per al martiri, tal com van fer els 56 claretians de Barbastro, el testimoni dels quals queda recollit a la pel•lícula “Un Dios prohibido”. Al final de l’Eucaristia hi ha hagut un testimoni molt emotiu d’un amic de joventut del bisbe en el temps que estava de rector a Zaragoza.

El dinar en diferents espais habilitats i el concert interpretat per uns musics de Graus virtuosos de diferents instruments de corda i flauta, alguns d’ells tradicionals van completar la diada de devoció i de convivència amistosa que any rere any ens convoca sota l’esguard amorós de la Mare del cel. Una jornada magnífica. L’admirable organització, amb una gran implicació del jovent, l’acolliment amatent a totes les necessitats i amb el regal sorpresa tan pràctic del barret i el ventall, els esplèndids paratges, les instal•lacions, el res de la Salve al santuari de Torreciudat, el bon temps fora de tota previsió…

L’any vinent ens veurem a Campo, la població que tindrà cura de la 37ena Romeria de la Ribagorça!!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn