Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 març 2011
Categoria/es: General

4ª TROBADA D’EXALUMNES DE L’ESCOLA PARROQUIAL DEL CARME

L’Escola parroquial del Carme va tancar les portes fa quaranta anys quan el bisbat de Lleida va decidir unificar en un únic centre totes les escoles parroquials de la ciutat. Però dels seus dotze anys de vida va brollar una àmplia generació d’alumnes –nens i nenes- que encara avui recorden la formació acadèmica rebuda pels seus mestres Salvador Baró i Catalina Ruiz, la formació religiosa i humana de Mossèn Ramon i la participació en la vida de la parròquia.

La primera trobada d’exalumnes de l’Escola parroquial la va promoure Mn. Joan. Ramon Ezquerra l’any 1998, en el marc de l’Homenatge celebrat a Mn. Ramon Torres. El passat dissabte 27 de març vam celebrar la quarta -la segona amb els nois-, curosament organitzada per Conxita Gómez i Margarita Castillo. Elles dues han aglutinat els qui tenim aquest lligam que ens vincula per sempre entre tots nosaltres i amb la parròquia del Carme. Per aquest motiu, lògicament, no hi podia faltar l’actual rector de la parròquia, Mn. Joan Mora, que va compartir amb nosaltres una bona estona de la Trobada.

El dinar, molt ben servit, es va allargar agradablement entre converses animoses que entreteixien el passat amb el present. A les postres, el brindis va anar precedit per un speech molt oportú de Cosme García. Tot referint-se a divertides anècdotes del temps compartit a les aules del Carme, va proposar repetir més sovint les nostres trobades i fer la propera al Saló parroquial, un espai on els records  puguin aflorar més intensament. També va prendre la paraula Julio Melero, que havia col•laborat en l’organització preparant amb la Conxita Gómez un punt de llibre amb imatges d’objectes compartits en els nostres temps d’escolars, com a record de la diada. Igualment la Conxita va prendre la paraula per convidar-nos a un nou encontre dintre de dos anys.

Després del brindis vam veure un DVD realitzat per Lluís i Conxita Gómez, que recollia les imatges de la trobada anterior, l’abril del 2009, en el marc de la celebració del Cinquantenari del Carme i la inauguració de les Escoles parroquials.

En acabar, Mn. Joan va expressar que el Carme serà sempre la nostra parròquia. Una parròquia que s’ha anat eixamplant per la dimensió internacional que li donen els diferents col•lectius d’immigrants que actualment hi fan estada. El seu lema “Portes Obertes”, i “Casa Oberta” des de l’any del Cinquantenari, és una expressió real, viva, del seu tarannà acollidor i solidari. També va obsequiar-nos a tots amb un exemplar de la revista on hi ha el recull de les activitats realitzades l’any 2010.

Molts records i molta alegria és el bon regust que ens queda d’un dinar de companys –presents i absents- que compartim una part important de les nostres vides. Per molts anys!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn