Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 desembre 2011
Categoria/es: General

4ª TROBADA TRAGONERA, AL CARME

El segon diumenge d’Advent ha estat el dia escollit per a la trobada tragonera anual que des de 2007 se celebra al Carme. És una de les dues trobades anuals que els tragoners i descendents dels habitants de Tragó de Noguera, poble anegat pel pantà de Santa Anna el 1962, venen realitzant per a conservar l’esperit del poble tot alimentant el caliu humà i les seves arrels. Per això el diumenge després de Sant Jordi, tot recordant la festa major de Tragó, es troben al Monestir cistercenc de Vallvert del poble i, al voltant de la Mare de Déu, celebren una Missa i fan un dinar de germanor.

La trobada d’enguany, al Carme, ha estat el marc de la presentació de l’Associació d’Amics de Tragó de Noguera, creada recentment per a canalitzar la celebració del Cinquantenari de l’èxode de la població per la construcció del pantà de Santa Ana. Un esdeveniment que volen promoure per a recuperar, també, la seva història i els elements patrimonials, sobre tot les dues ermites romàniques –la Mare de Déu del Castell i Santa Llúcia- i el monestir cistercenc, actualment propietat de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

La presentació de l’Associació va anar acompanyada de l’ampli reportatge que Lleida Televisió va emetre amb ocasió del Cinquantenari.

Mossèn Joan, tot actuant d’amfitrió de la trobada i president honorari de l’Associació, es va comprometre a seguir treballant per a que l’any 2012 la celebració del Cinquantenari tingui una rellevància especial i la recuperació del patrimoni sigui una realitat.

La trobada va tenir també l’al•licient de poder contemplar l’exposició de fotografies del poble i dels seus habitants als plafons del Saló parroquial. Estava presidida per la Mare de Déu del Castell, el versió original i en una rèplica realitzada per Jorge de Perú.

Després del berenar va tenir lloc la celebració de l’eucaristia. La Mare de Déu del Castell presidia l’altar. Abans d’entonar els Goigs de lloances, Mossèn Joan va ressaltar que ella ha estat i és “el cor i el centre del poble”, i que "els tragoners som depositaris d’un gran llegat material i espiritual que hem de vetllar per a conservar i transmetre als que vindran. Que la torxa de la fe no s’apagui a les nostres mans.”

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn