Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

19 octubre 2014
Categoria/es: General

7ª TROBADA TRAGONERA AL CARME

Fidels a la tradició iniciada l’any 2007 els fills de Tragó de Noguera han fet la trobada de tardor a la parròquia del Carme. És la segona trobada anual dels antics veïns i descendents de la gent de Tragó de Noguera, el poble que va desaparèixer a l’any 1962 per la construcció de la presa de Santa Anna a la Noguera Ribagorçana. La primera té lloc el diumenge desprès de Sant Jordi a l’antic monestir cistercenc de Santa Maria de Vallverd, per a mantenir la celebració de la festa major del poble.

L’Associació Amics de Tragó de Noguera, creada per alguns fills, descendents i simpatitzants del poble, promociona i organitza tota classe d’actes encaminats a preservar la memòria de l’antic terme de Tragó de Noguera. El seu representant Francesc Antillach ha mostrat les imatges d’algunes de les activitats realitzades enguany per l’Associació: la visita guiada a les restes del poble de Tragó, recorrent els antics carrers fins a l’ermita del Castell, patrona del poble, i les visites a Estopanyà i Camporrells, poblacions de la banda d’Aragó amb les que mantenen vincles d’amistat.

Mn. Joan Mora, fill de Tragó, és l’ànima dels tragoners i el veritable impulsor de la vida del poble ‘sense poble’. La trobada del Carme ha tancat els actes programats de l’any 2014 amb un diàleg cordial dels nous projectes per l’any vinent, un bon berenar servit pels voluntaris de Jericó i la celebració de l’eucaristia. Al final, l’africana Anna ha interpretat una bonica cançó com a obsequi a tots els assistents.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn