Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 octubre 2012
Categoria/es: General

A ROMA PEL DOCTORAT DE SANT JOAN D’ÀVILA

Un grup de 27 pelegrins, procedents del Bisbat de Lleida, vàrem participar a la Missa d’inici del Sínode de Bisbes, a Roma, el diumenge, dia 7 d’octubre.

En començar la celebració, d’una forma senzilla, però molt emotiva, el Papa Benet XVI proclamà com a Doctors de l’Església Universal a sant Joan d’Àvila, gran humanista, mestre i formador de sants, i a santa Hildegarda de Bingen, monja benedictina del segle XII, experta en música, en ciències naturals, en medicina, i especialment una gran mística, al temps que consellera de papes i bisbes en el seu temps.

Espanyols, de totes les regions de l’Estat, es van fer presents, omplint en gran part la plaça de sant Pere del Vaticà, on va desenvolupar-se la cerimònia, que havia estat primerament prevista dins de la Basílica. La gran quantitat de demanda d’acreditacions per poder-hi entrar, va provocar, ja fa temps, el canvi de decorat.

Una celebració, modèlica no tant sols per la preparació, sinó també per l’atenció i silenci de l’assemblea, on hi participaven molts joves. Hi eren presents els bisbes que començaven avui el Sínode sobre la Nova Evangelització, que durarà fins a finals d’octubre; també pràcticament tot l’episcopat espanyol i molts sacerdots seculars, amb abundància de feligresos de les diverses parròquies relacionades d’alguna manera amb la predicació i vida de sant Joan d’Àvila.

Per la tarda del dissabte, dia 6, amb els bisbes espanyols, i multitud de pelegrins, es van celebrar unes Vespres, com a preparació de la jornada del diumenge. La celebració fou a la Basílica de Santa Maria la Major; presidida pel cardenal espanyol, originari de Teruel, Santos Abril.

Els pelegrins de Lleida havien fet pel matí un passeig per les principals places de Roma, Sant Joan del Laterà, fins a les Catacumbes. Tinguérem l’Eucaristia a la Basílica de sant Pau fora de les muralles. A les 6 de la tarda érem a Santa Maria la Major, per la celebració de les Vespres.

Un cap de setmana, de rica convivència i espiritualitat, que no oblidarem fàcilment.

Vam recordar el nostre bisbe, Joan Piris, a qui, per més desig que tenia de venir amb nosaltres, no li fou possible, perquè havia de presidir les celebracions del 150 aniversari de la Mare de Déu de l’Acadèmia a Lleida.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn