Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

19 abril 2014
Categoria/es: General

ACTE COMMEMORATIU DEL CENTENARI DEL NAIXEMENT DEL BEAT FRANCESC CASTELLÓ

El Cementiri de Lleida ha acollit un acte commemoratiu del Centenari del naixement del jove màrtir lleidatà, el Beat Francesc Castelló Aleu.

Organitzat per la Comissió Pro Canonització de Francesc Castelló, ha tingut lloc a les 12 del migdia davant la fosa comuna on reposen les seves despulles i la d’altres màrtirs lleidatans com el bisbe de Lleida Salvi Huix, beatificat el 13 d’octubre a Tarragona. Una placa col•locada en aquest indret amb ocasió de la seva beatificació en fa memòria.

L’acte s’ha iniciat amb una ofrena de flors, concretament un centenar de clavells vermells, per significar el centenari i alhora el martiri. Tot seguit s’han llegit les seves cartes, s’ha cantat el Crec en un Déu, i ha finalitzat amb l’oració del Beat i la veneració de la seva relíquia. Ha estat un acte senzill però ple de simbolisme.

Francesc Castelló va néixer ala carrer Viriato núm. 1, als peus del castell alacantí de Santa Bàrbara, el 19 d’abril de 1914, fa cent anys. A aquesta capital llevantina s’havia traslladat la família, per motius laborals del pare. L’1 de maig va ser batejat a la basílica de Santa Maria d’Alacant, on encara avui conserva la Pila Baptismal amb una placa que recorda que el Beat va rebre les aigües baptismals en aquell temple. Els Castelló retornarien pocs mesos després de néixer Francesc a la ciutat de Lleida, degut a la mort del pare.

El 29 de setembre de 1936 Francesc Castelló va morir màrtir al Cementiri de Lleida i l’11 de març de 2001 va ser beatificat a Roma pel papa Joan Pau II. La seva festa litúrgica se celebra a Lleida el 28 de setembre.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn