Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

Perico Pastor – La Bíblia il·luminada

3 gener 2013
5 gener 2013
00:00:00
Museu d'Art Jaume Morera - Av. Blondel, 40, baixos

Perico Pastor, reconegut dibuixant i il·lustrador, va realitzar el 2007 a petició d’Enciclopèdia Catalana, un miler de dibuixos per tal d’il·lustrar els diferents llibres que conformen la Bíblia que es va editar aquell mateix any en una edició de luxe. L’exposició Perico Pastor:

La Bíblia il·luminada, organitzada per la Fundació CatalunyaCaixa, presenta una selecció acurada de més de 350 dibuixos originals corresponents a aquest projecte editorial, distribuïts en vint-i-quatre quadres, dins dels quals s’hi poden veure una selecció d’aquarel·les de cada llibre de la Bíblia (cada composició la conformen una selecció de 10-15 petites il·lustracions, en blanc i negre o en color).

L’artista no s’ha limitat a il·lustrar el text, sinó que s’hi ha submergit i s’ha deixat imbuir pels textos de la Bíblia. Les seves magnífiques imatges, amb un estil figuratiu, fresc i acolorit, són el resultat d’aquesta profunda immersió, que pretén establir, com un lector atent, un diàleg enriquidor amb el text, tot manifestant la seva visió personal.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn