Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 desembre 2011
Categoria/es: General

ALBERT LLORENS RECITA “POEMA DE NADAL”

El lleidatà Albert Llorens ha recitat al Saló parroquial del Carme, el diumenge 18 de desembre, el "Poema de Nadal". L’acte ha estat organitzat per TOAR amb motiu del cinquantè aniversari del traspàs del seu autor, Josep Maria de Sagarra (1894-1961).

Fill d’una família de la noblesa barcelonina, Sagarra ben aviat va destacar com a escriptor. En ser guardonat als 18 anys amb un premi de poesia als Jocs Florals, es dedicà de ple al periodisme i la literatura, especialment el teatre i la poesia. El 1931 va publicar el Poema de Nadal, que aviat esdevingué un dels relats més arrelats a la nostra cultura. Narra en vers la historia del naixement de Crist i el pelegrinatge fet pels pastors, introduint la celebració de les festes nadalenques a casa d’una família burgesa. És també, una reivindicació dels valors tradicionals del Nadal, com la família o la solidaritat. El mateix Josep Maria de Sagarra el va recitar al Palau de la Música Catalana encetant una tradició que s’ha anat prodigant en aquestes dates tan assenyalades.

El nostre Gran Camarlenc, que fa un parell d’anys va rebre el reconeixement dels 50 anys de dedicació a fer d’emissari dels reis Mags amb la medalla de la ciutat al mèrit cultural, és també un gran rapsode. Aquest magnífic recital que ha anat realitzant des de fa uns anys, l’ha fet al Carme per primera vegada. La declamació ha anat intercalada amb l’explicació del sentit del Poema i de cadascun dels quatre cants en el que s’organitza l’obra. En acabar hi ha hagut un petit col•loqui amb els assistents.

Ha estat un magnífic preludi que ens ha endinsat en la celebració del Nadal.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn