Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 desembre 2010
Categoria/es: General

“AMB MARIA, FERMS I ITINERANTS EN LA FE”

Aquest ha estat el lema de la Vetlla de la Immaculada, en la celebració de la vigília de la Solemnitat de la Immaculada Concepció. Per tercer any consecutiu les comunitats de la nostra unitat pastoral ens hem reunit a l’església de Sant Joan per recordar, admirar i pregar Maria, “la més bella obra d’art de Déu, després del seu Fill Jesús, fill també de Maria.” Amb aquestes paraules Mossèn Joan Mora ha ressaltat el valor de la vetlla de pregària que estàvem realitzant.

La celebració s’havia iniciat amb l’entrada solemne del nostre rector i de Mossèn Adrián Burca, sacerdot romanès,acompanyats per Erik, acòlit, precedits per una gran icona de Maria que duien tres germans de la nostra parròquia. Una projecció d’imatges il•lustrava la pregària introductòria als cinc quadres de la Paraula: aquí estic, faci’s la vostra voluntat; “plena de gràcia”, concebràs un fill i el Magnificat. L’ha llegit Florentina Budau:

“Santa María, compañera de viaje.
Santa María, mujer tierna y fuerte, hoy acudimos a tí.
Te saludamos unidos a todos tus hijos de diferentes naciones. Tú nos acompañas en nuestro viaje por las calles de la vida. Cada vez que contemplamos las grandes cosas que Dios ha hecho en ti, sentimos un profundo remordimiento por nuestra indiferencia y pereza.
Acepta nuestro saludo y nuestra oración.
Concédenos meditar contigo los misterios del Adviento e intentar alargar nuestros pasos para caminar a tu lado.
Acepta nuestro deseo de tomar tu mano, y apura el paso de estos tus hijos, viajeros fatigados.
Como peregrinos en la fe, buscamos el rostro del Señor. Presurosos, queremos llevar a los necesitados los mismos frutos de gozo que tu le llevaste a Isabel. Amén."

Isabel Biosca i Daniel, romanès, han tingut cura de les lectures. Mn. Santiago Mataix, diaca, ha presentat les ofrenes que portaven l’altar representants de llatinoamèrica, Romania i Àfrica. Mn. Joan ha fet una reflexió sobre la grandesa de Maria, convidant-nos a imitar la seva actitud d’escoltar la Paraula de Déu i fer la seva voluntat. Ens recordava la frase d’un cant tradicional: “Mira l’Estrella , invoca Maria”… “Contemplem Maria, lloem-la, donem-li gràcies i preguem-li per necessitats molt concretes: per l’Església, perquè hi hagi una joventut sana i alegre i abundin les vocacions al sacerdoci i la vida consagrada. Maria, l’omnipotència suplicant, aconseguirà de Déu tot allò que li demanem amb fe”.

Les nostres peticions particulars s’han unit en una sola veu amb les lletanies marianes, el res del Parenostre  amb les  mans enllaçades, i el cant de la pau. I, molt especialment, amb el cant de l’Ave de Lourdes. Les espelmes, que dúiem enceses a les nostres mans, les hem deixat als peus de la imatge de la Immaculada, recentment restaurada, que lluïa esplendorosa des de l’altar.

Que Maria vagi guiant els nostres passos cap al seu Fill que ens espera pel Nadal.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn