Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 octubre 2023
Categoria/es: Fundació Jericó

ARRELS DENUNCIA EL SENSELLARISME DE MÉS DE MIL LLEIDATANS

La Fundació Jericó, d’altres entitats i particulars s’han sumat a la crida

Un centenar de persones, convocades per Arrels Sant Ignasi, s’han manifestat aquest dijous 26 d’octubre a la plaça Paeria per denunciar la situació de les persones que viuen al carrer. La protesta s’ha fet a més de 50 ciutats de l’Estat i a Lleida s’hi ha sumat Càritas Diocesana de Lleida, la Fundació Jericó, la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom (Llars del Seminari), Sant Joan de Déu Terres de Lleida, joves d’instituts i ciutadans pel seu propi compte.

La concentració ha consistit en un flashmob, que ha representat la creació de xarxes entre la gent per a obrir-les al sensellarisme. El lema d’enguany és “Comparteix la teva xarxa, que ningú es quedi fora de cobertura” i fa una crida a la ciutadania a obrir el seu cercle de contactes per erradicar l’aïllament de les persones que estan al carrer.

“La campanya compleix el seu 31 aniversari i sempre té el mateix objectiu, que tota persona visqui amb dignitat en una llar pròpia permanent, en pau i amorosa”, ha explicat la directora d’Arrels, Rosa Majoral, que ha afegit que des de l’entitat han detectat un augment de la problemàtica de les persones que viuen al carrer. “Ara n’atenem directament 1.670, de les que 1.045 no tenen llar, 150 viuen al carrer sense cap sostre i també ajudem a 55 dones, de les que una desena estan al carrer”. I és que Majoral ha destacat que la campanya d’enguany també ha volgut centrar-se en el sensellarisme femení. “Estar al carrer i ser una dona és doble estigma, tot i que a elles els hi costa més arribar en aquesta situació perquè aprofiten més altres recursos com les okupacions i les cases rellogades, entre d’altres, però el problema és que no es veuen i elles pateixen una violència i maltractament sostingut per no acabar al carrer”, ha assegurat.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn