Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

10 octubre 2013
Categoria/es: General

AUTO SAGRAMENTAL DEL MARTIRI DE SIS MERCEDARIS

L’orde dels mercedaris ha viscut aquests dies la beatificació de dinou religiosos de la província de la Mercè d’Aragó, encapçalats pel general de l’orde, fra Mariano Alcalá Pérez, tots ells vinculats d’una manera o altra a Lleida. A fi de donar a conèixer la realitat testimonial del seu martiri, el P. Joaquín Millán om, rector de la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè ha preparat un auto sagramental recreant el martiri dels sis mercedaris afusellats a Lleida. L’obra s’ha escenificat a l’església del Carme integrada en la missa vespertina del dissabte, després de la seva estrena a l’església de la Mercè uns dies després de les beatificacions de Tarragona.

Una trentena d’actors de totes les edats han recreat els sis episodis martirials, enllaçats per la narració del P. Millán que anava presentant els frares màrtirs amb episodis de la seva vida, el seu martiri, glorificació i beatificació, recreats en l’espai escènic de l’església. Un missatge de dolor i perdó que constatava com la seva vida els va preparar acceptant el martiri i van morir perdonant. Un servei magnífic del P. Millán posant a mercè de la veritat les seves qualitats com a escriptor, escenògraf i director de l’agrupació teatral formada per col•laboradors de la seva parròquia.La Coral del Carme i el mestre Lluis Climent han posat el fons musical a l’escenificació. El resultat ha estat extraordinari.

Amb aquesta representació l’església del Carme ha viscut un esdeveniment singular. No només per l’admirable posada en escena, sinó també perquè la recreació del martiri d’aquests sis mercedaris ens ha ajudat a reviure el que van patir els altres màrtirs que han estat recentment beatificats a Tarragona, i de tots els que han donat la vida per Jesús. Amb tot, la celebració de l’eucaristia enmig de l’auto sagramental ha estat la renovació real de la mort de Crist que va donar la vida per nosaltres.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn