Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 febrer 2017
Categoria/es: General

BATEJATS EN CRIST : CONCERT-PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

Donant continuïtat a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, l’església de Sant Joan ha estat el marc de la celebració d’un concert-pregària extraordinari. Hi han participat sis corals vinculades a confessions cristianes amb presència al nostre Bisbat: el Cor Miorita, romanès catòlic, amb l’acompanyament musical de Paul Lucian Pal i Andrea Cristina Budau; el Cor Santa Cecília, romanès ortodox; Cor Arcàngel Sant Miquel; Cor Església d’Ucraïna, greco-catòlica de ritus oriental; el Cor Santa Maria, egipci copte, i el Petit Cor de la Catedral de Lleida, de l’Església catòlica, amb l’acompanyament a l’orgue de Lluis Climent.

L’acte ha comptat amb la presència del Bisbe Salvador, el Vicari general Mn. Josep Anton Jové, Mn. Joan Mora, rector de les parròquies de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan Baptista i delegat d’Atenció pastoral als immigrants; el diputat Josep Maria Forné i la delegada d’ecumenisme i diàleg interreligiós Francesca Agustí. També hi havia altres sacerdots de la unitat pastoral i d’altres parròquies i esglésies de confessions cristianes de la ciutat i nombrosos fidels de les confessions cristianes de les corals que participaven en l’acte.

Com a representant de les autoritats i de la societat civil Josep Maria Forné ha pronunciat unes paraules de benvinguda “no al concert, sinó a la pregària perquè tots els qui compartim el mateix sagrat treballem perquè els rituals no ens separin”. També ha presentat les corals que tot seguit han avançat des del fons del temple cantant, fins a situar-se al transsepte emmarcant els bancs de la nau central. Cada grup ha portat a l’altar un símbol del culte cristià: la Bíblia, l’encenser, la creu, una icona de la Mare de Déu i un estendard.

En aquest moment cada coral ha fet la interpretació del seu propi repertori. El Petit Cor, que havia avançat al so del cant “Germans, hem arribat dels quatre punts de l’horitzó”, ha continuat entonant temes molt adients a la intenció de la pregària i molt familiars per a una bona part del públic que s’hi sumava taral·lejant-los: ‘Un sol Senyor, una sola fe’, ‘Tothom coneixerà que som del Crist’, ‘Jo crec en Vós’, ‘La bondat i l’amor del Senyor’, ‘Unint les mans, germans’, ‘Sota la vostra protecció’ i ‘Poble de Déu’.

Tot seguit els sacerdots representants dels grups religiosos, P. Daniel Simon, P. Taras Kogut, Mn. Joaquim Mesalles i Mn. Paul Fecheta, han cantat un himne de la seva litúrgia al presbiteri. A continuació, tots els cantaires, que s’havien traslladat al fons del temple, han avançat junts cantant a una sola veu el Parenostre fins a situar-se al presbiteri. D’allí estant, han fet la interpretació d’una peça final referida a les paraules de Jesús al sant Sopar, ‘Que tots siguem u’ i ‘Batejats en Crist’, ambdues musicades per Mn. Joaquim Mesalles. Aquest darrer tema, cantat a cànon amb tots els assistents ’Tots els que heu estat batejats en Crist, us heu revestit de Crist, Al·leluia!’ ha fet esclatar de forma més oberta l’emoció continguda durant el concert. Mossèn Mesalles ho ha expressat molt vivament repetint ‘l’Al·leluia’ del cant seguit d’un ‘Al·leluia, que sigui veritat!’

El Bisbe Salvador ha lliurat als sacerdots i representants de cada coral un obsequi de record de l’acte i ha pronunciat unes paraules de cloenda: “Con los silencios y los cantos esta tarde hemos alabado juntos al Señor. Enhorabuena y gracias a quienes lo han organizado, y que la oración permanezca siempre en nuestros corazón para que algun dia podamos todos celebrar el Misterio de Jesucristo Muerto y Resucitado para la salvación de todos.”

Després, els cantaires han compartit un refrigeri amb productes típics del seu país d’origen al Local parroquial del Carme.

Ha estat un acte memorable, sublim. La preparació dels cants, la simbologia i l’entusiasme compartit de tots ha deixat molt més que el ressò dels seus cants. Les cinc corals han unit les seves veus amb tots els fidels assistents i l’església de Sant Joan ha esdevingut un sol cor que bategava al so de les campanes elevant un clam unànime a l’Altíssim: ‘Que tots els batejats en Crist siguem u, Al·leluia, Al·leluia!’

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn