Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

9 octubre 2011
Categoria/es: General

BEATA ANNA MARIA JANER. CRÒNICA DE LA BEATIFICACIÓ

 

Era impossible ubicar a la catedral de la Seu d’Urgell les 4.000 persones que s’esperaven –i han assistit- a la beatificació de la religiosa, fundadora de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, Anna Maria Janer.

És per això que es va preparar una gran carpa, prop de la catedral. Allí s’ha celebrat l’Eucaristia, a l’inici de la qual s’ha proclamat beata a la Mare Janer.

Tot just acabada de llegir la Carta Apostòlica del Sant Pare Benet XVI, en què inscriu en el Llibre els beats l’esmentada Mare Janer, s’ha descobert una fotografia de grans dimensions, situada a l’esquerra de l’altar, amb un fort aplaudiment de tota l’assemblea. Certament, la figura i la mirada de la Mare Janer, és signe de bondat, d’humilitat, d’alegria. També s’han portat unes relíquies de la nova beata, que s’han situat també prop de l’altar.

Ha presidit la celebració el Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato, que ha utilitzat durant la cerimònia el llatí, un ben pronunciat català i el castellà. Cal saber que hi havia molts pelegrins que han vingut especialment de nacions de l’Amèrica llatina, on l’Institut de la Sagrada Família d’Urgell hi té cases i col•legis al seu càrrec.

Concelebraven amb el Cardenal Angelo Amato tots els bisbes de Catalunya i l’Abat de Montserrat. També alguns bisbes de l’Amèrica Llatina. Lògicament ha tingut intervenció especial l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, Diòcesi en la qual va néixer i morí la nova beata. Han concelebrat també uns 160 sacerdots de les diverses diòcesis catalanes, especialment de la d’Urgell.

Val a dir que l’organització de la cerimònia ha estat acuradament preparada i realitzada. El silenci de l’assemblea, els cants i tota la participació han estat exemplars.

Tant les lectures escollides per a la celebració, com l’homilia del Cardenal Angelo Amato i també les paraules finals de Mare General de l’Institut de la Sagrada Família d’Urgell, han ressaltat el que va ser el carisma, viscut intensament, de la nova beata Anna Maria Janer: una caritat exquisida envers tots els necessitats, en el rostre dels quals hi veia el rostre de Crist (“Tot allò que fèieu a un d’aquests més petits m’ho fèieu a mi…"), i al temps una humilitat a tota prova. Segons el cardenal la nova beata és una brúixola per orientar l’Església d’avui. L’Església ha d’estar, com Anna Maria Janer, la gran amiga dels necessitats.

Caritat i humilitat que tot l’Institut de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell i del laïcat vinculat a les mateixes, volen continuar exercitant en totes les seves actuacions. La beatificació de la Fundadora és per a tot l’Institut un estímul, un compromís i una força pel compliment de la seva missió en el món.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn