Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 setembre 2013
Categoria/es: General

BEATIFICACIÓ DE 522 MÀRTIRS A TARRAGONA

el proper diumenge 13 d’octubre

Ha arribat el dia tan esperat. Han passat 77 anys, però el record d’aquests màrtirs ha estat i segueix estant viu en la ment i el cor de molts pobles i molta gent. I ara ve el reconeixement oficial de l’Església: reconeixement de la seva fe, de la seva valentia, de la seva capacitat de perdó, i per això se’ns proposen com a exemples a imitar en els moments senzills i forts de la nostra vida quotidiana.

Heus aquí el sentit de la beatificació. Donem gràcies a Déu d’aquest «núvol tan gran de testimonis», que ens esperonen a viure la nostra fe.

Des de Lleida ens hi farem presents, a la Beatificació, uns 850 pelegrins, entre els quals, el bisbe Joan Piris, 30 sacerdots, 25 autoritats, uns 90 familiars dels màrtirs, i altres fidels.

La cerimònia començarà a les 12 del migdia amb el missatge del papa Francesc, retransmès per televisió. S’hi esperen uns 25.000 pelegrins de tota Espanya, amb uns 400 autocars.

El lloc de la Beatificació serà el complex de la Universitat Laboral de Tarragona. Presidirà el cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants.

 

Mossèn Joan Ramon Ezquerra

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn