Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

21 setembre 2013
Categoria/es: General

BEATIFICACIONS DELS GERMANS MARISTES

Germans Maristes Crisanto, Aquilino i Cipriano José i 63 companys (66), i dos laics

La causa de beatificació dels Germans Maristes la composen processos diferents, començats entre els anys 1946 a 1969, en diverses diòcesis (Lleida, Urgell, Saragossà, i Madrid)

El procés del Germà Crisanto s’instrueix a Lleida l’any 1946 i es clausura el 1948. Fou martiritzat a Tartareu

El del Germà Aquilino i tres companys es comença a Urgell el 1947, finalitzant el 1950. Foren martiritzats al Monestir de les Avellanes.

El del Germà Cipriano José i 20 companys es comença a Saragossà el 1957 i es conclou al 1961. Foren martiritzats en diverses ciutat de l’Estat Espanyol: Barcelona, Badajoz, Saganta (Osca), Ribadesella (Astúries) València, Toledo…

Finalment s’incloïa a Madrid l’any 1969 un altre procés de 41 germans maristes i dos laics, procés que es conclou l’any 1982. Foren martiritzats en diverses ciutats de l’Estat Espanyol.

Tots aquests processos es van unificar en un de sol, l’any 1989. El document final, anomenat Positio, es presentà a la Congregació per a les causes dels Sants l’any 2001, com un procés de la Diòcesi de Lleida.

Lleida, tan vinculada a les comunitats maristes, i en nom de tota l’Església, agraeix a aquests seixanta-vuit màrtirs maristes la seva vida exemplar, el seu esperit de servei a l’ensenyament de la joventut i la seva mort martirial.

A més de la biografia de cadascun dels màrtirs maristes que seran beatificats, a continuació hi ha un muntatge audiovisual que els dona a conèixer d’una manera molt expressiva. Es pot veure tot sencer o bé cercar directament qualsevol dels màrtirs de la relació que figura a la segona diapositiva, des de l’enllaç o bé des de la imatge que hi ha a sota.

 

Mossèn Joan Ramon Ezquerra

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn