Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 febrer 2018
Categoria/es: General

BENEDICCIÓ D?ALIMENTS I FESTA PATRONAL DELS LARENGECTOMITZATS PER SANT BLAI

La tradició diu que Sant Blai va salvar la vida d’un nen que s’havia escanyat amb una espina de peix i que la seva mare ja li va portar mort mentre conduïen Blai a la presó. Per això, Blas de Sebaste, bisbe d’aquesta localitat d’Armènia que va morir màrtir a començaments del segle IV, es venerat com a protector de les malalties de la gola.

Al llarg de tota la jornada l’església del Carme va acollir nombroses persones que, de manera gairebé ininterrompuda, van portar “les cristines” i d’altres aliments per a beneir i regalar a familiars i amics per tal de protegir-los del mal de coll. Mossèn Joan Ramon i Mossèn Amancio van  resar l’oració a Sant Blai davant de la seva imatge i van aspergir els aliments amb aigua beneïda.

"Oh gloriós sant Blai, que amb el vostre martiri heu deixat a l’Església il·lustre testimoni de la fe, concediu-nos la gràcia de conservar aquest do diví, i de defensar de paraula i amb les obres, la veritat de la fe."

L’Associació Laringectomitzats ha traslladat la seva festa patronal dia següent, diumenge,. Es va celebrar una Missa oficiada per Mossèn Joan Ramon Ezquerra a l’església de Sant Joan Baptista, amb l’acompanyament musical de la Coral del Carme. Hi van participar socis, col·laboradors, famílies i autoritats representants de la ciutat de Lleida. També es va fer la tradicional benedicció de galetes i, a continuació, un dinar de germanor.

Mossèn Joan Ramon ha elogiat la tasca que realitza l’Associació: “És molt bonic que us hagueu unit per ajudar-vos moralment i tècnicament com a mostra de bona voluntat” i ha animat a tots a que, per intercessió de sant Blai “amb tots els nostres sentits ajudem tothom a viure en pau i harmonia”.

L’Associació Provincial de Laringectomitzats de Lleida és una entitat sense ànim de lucre que té com a missió la rehabilitació integral de persones afectades de càncer de laringe, laringectomitzades i traqueotomitzades, amb la intervenció bàsica del voluntari-pacient expert y el recolzament social mitjançant els grups d’autoajuda entre malalts, amb el principal objectiu de recuperar la veu y millorar l’autonomia i qualitat de vida del malalt. Aquerst any, coincidint amb la seva festa patronal, han celebrat el 39è aniversari de vida.

 

 

 

  

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn