Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

22 octubre 2023
Categoria/es: Bisbat, Litúrgia

BENEDICCIÓ DE LA NOVA CAPELLA D’ALMENAR

La Comunitat Parroquial d’Almenar va comptar ahir amb la presència del bisbe Salvador per beneir la nova capella dedicada a la Mare de Déu de Montserrat, a la part baixa del poble. Aquesta capella permetrà complementar l’espai celebratiu de l’església parroquial de l’Assumpció de Nostra Senyora per a les celebracions d’entre setmana i algunes dels diumenges.

L’acte es va dur a terme en el decurs de la celebració eucarística concelebrada pel bisbe Salvador i mossèn Ioan Blaj, nou rector de la parròquia, i va començar amb la benedicció per part del senyor bisbe del nou espai promogut des de fa uns mesos per l’anterior rector, mossèn Xavier Navarro, l’animadora de comunitat Montserrat Sánchez i l’equip del consell de pastoral de la Parròquia.

En la remodelació i condicionament de l’espai hi han participat diferents professionals i voluntaris i s’ha pogut fer amb l’aportació econòmica de tota la comunitat d’Almenar. En l’acte hi va participar Amadeu Bonet i Boldú que ha estat el responsable del disseny i construcció del mobiliari litúrgic (altar, ambó, sagrari, setials, palmatòria,..) així com elements litúrgics tals com una creu amb el crist ressuscitat, una custòdia per a l’adoració del santíssim, i un via crucsi de 15 estacions. La darrera intervenció ha estat la construcció d’uns vitralls en els finestrals de la capella.

Al final de la celebració, Amadeu Bonet va explicar el significat dels elements que composen els vitrall: un sol que representa a Crist en referència al text de Lluc “Per l’amor entranyable del nostre Déu, ens visitarà el sol naixent que ve del cel, per il·luminar els qui viuen a la fosca, a les ombres de la mort, i guiar els nostres passos per camins de pau” Lluc 1 78-79). Un sol que ens permet ser llum, i alimentar-nos per a ser testimonis de la llum amb el pa i el vi de l’eucaristia (els altres dos elements del vitrall). També va explicar el perquè d’un crist ressuscitat desenganxat de la creu i de la 15a estació del via crucis fent referència al text de Sant Pau als cristians de Corint “si Crist no ha ressuscitat, la nostra predicació és buida, i buida és també la vostra fe” (1a Cor 15,14). Precisament la 15a estació, la de la resurrecció, està sobre la porta de sortida i ens convida a ser Església en sortida per anunciar al món la joia d’haver experimentat que Crist ha ressuscitat.

L’eucaristia va concloure amb el cant del Virolai.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn