Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 desembre 2023
Etiqueta/es: Campanya

CAMPANYA NADALENCA DE RECOLLIDA D’ALIMENTS

Aquest Nadal la Unitat Pastoral El Carme-Sant Joan ha posat en marxa una campanya de recollida d’aliments destinats a la Fundació Jericó i a l’Associació Sant Vicenç de Paül, dues entitats integrades dins la Xarxa diocesana d’Entitats Cristianes d’Acció Social i Caritativa. La Fundació Jericó va començar a caminar l’any 2014 fruit de l’acció del Centre de Solidaritat Jericó, nascut dos anys abans a la parròquia del Carme: el seu artífex i promotor va ser Mossèn Joan Mora.

En acabar l’eucaristia dominical els responsables d’ambdues entitats, Ramon Niubó com a president de la Fundació Jericó, i Susi Costafreda de l’Associació Vicenciana, s’han adreçat als feligresos de la parròquia del Carme per a informar l’encomiable tasca social que desenvolupen ambdues entitats al Centre Històric de la ciutat i la necessitat del recapte d’aliments per a persones vulnerables. Transcrivim les seves paraules:

“Per què la unitat pastoral formada per les parròquies de la Mare de Déu del Carme i de Sant Joan endeguen aquesta campanya de recollida d’aliments entre el 8 i el 18 de desembre?

L’explicació la trobem en la quotidianitat en què es troba el rector dia rera dia. Sovint, persones soles o famílies, arriben a la parròquia en demanda d’auxili, bé sigui d’aliments per a cuinar, bé sigui d’un lloc on menjar calent, un lloc on dormir, de roba o d’alguna altra necessitat que l’ajudi a viure dignament, encara que sigui d’una manera temporal.

La Unitat Pastoral que formen les parròquies de Sant Joan i del Carme, en coordinació amb la Fundació Jericó tenen establerta la següent actuació:

Des de la parròquia s’atenen les persones de la millor manera possible, i en tot allò que no estigui al seu abast se les adreça a la Fundació Jericó o bé a aquelles altres institucions i serveis on millor es pugui fer cas de les seves necessitats.

Pel que fa referència als aliments per a famílies i provisió de roba, s’atenen des de la pròpia parròquia a través de l’establiment situat al carrer General Brito, 16. En aquest lloc, l’any 2022 es va tenir cura de 71 famílies, unes derivades des de l’assistenta social del barri i les altres provingudes directament des de la parròquia. En total es repartiren 3.120 lots d’aliments diversos, llet, oli, iogurts, verdures, peix, carn,…

Les persones que han estat ateses a les instal·lacions  de la fundació Jericó, tenen garantit els àpats d’esmorzar, dinar, berenar i sopar. Les xifres assolides l’any 2022 han estat 25.562 esmorzars, 13.136 dinars, 9.136 berenars i 9.136 sopars. Aquestes quantitats, analitzades globalment podrien semblar elevades, però la realitat és que només arriben a cobrir una part de les necessitats de les persones que acudeixen a la parròquia en demanda d’auxili.

La realitat s’imposa, hi ha més demanda que oferta, conseqüentment no arriben a auxiliar a totes les persones que acudeixen en sol·licitud d’ajuda per cobrir les seves necessitats personals.

Aquest és el motiu que justifica i pel qual es realitza la campanya de recollida d’aliments entre els dies 8 i 18 d’aquest mes.

Tots aquells que se sentin interpel·lats per aquesta crida a la solidaritat, vulguin i puguin fer una aportació, poden fer-ho dipositant la seva ajuda en les caixes que estan situades a la nau central de l’església de la Mare de Déu del Carme, al peu de l’altar de Santa Llúcia.

Qualsevol ajuda, per petita que sigui, serà ben rebuda i entre tots aconseguirem assistir a alguna persona més, que estigui necessitada per cobrir les seves necessitats bàsiques d’alimentació.”

L’Associació de Caritat de St. Vicenç de Paül, està situada al barri antic de Lleida, des de fa gairebé  40 anys i atenem a 130 famílies desafavorides, que ens envien els Serveis Socials de l’Ajuntament. Com cada any, al mes de desembre iniciem la Nostra Campanya de Nadal, que consisteix en demanar aliments de caire nadalenc ( torrons, pastes, polvorons, cafè, olives farcides, sucre, oli, llet, melmelades…  ) a les parròquies, col·legis, particulars… per tal que les famílies que atenem, puguin tenir un lot d’aquests productes que els facin passar un Nadal digne, com tots nosaltres passarem.

La seva presidenta ha apel·lat a la solidaritat, fent-se ressò del missatge evangèlic de l’Advent que convida a «aplanar el camí del Senyor»: “Qui pugui venir a nosaltres l’esperem amb el cor i les mans obertes!! «Consolem-nos i consolem»: donar als altres, en aquest cas aliments, perquè  el seu Nadal sigui una mica més dolç i millor, és una bona manera de consolar!!”

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn