Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 abril 2020
Categoria/es: General

CARTA DEL BISBE SALVADOR A L?ESGLÉSIA DE LLEIDA

Davant l’evolució de la malaltia de la Covid-19 i considerant l’establiment de les fases en les que es podrà anar abandonant l’estat de confinament actual generat per l’aplicació del Decret d’alarma, decideixo:

Assumir com a pròpies les Mesures de prevenció para la celebració del culte públic en els temples catòlics durant la desescalada de las mesures restrictives en temps de pandèmia dictades per la Comissió executiva de la Conferència Episcopal Espanyola, publicades el 29.04.20 dins la Nota davant l’inici de la sortida del confinament les quals us adjuntem, i demanar el seu compliment.

Prorrogar la dispensa del precepte dominical, convidant a la lectura de la Paraula de Déu i a la pregària a les llars, podent-se beneficiar de la retransmissió de la celebració de l’eucaristia pels mitjans de comunicació per a totes aquelles persones que no puguin atansar-se als temples. Cal recordar a les persones grans, malaltes o en situació de risc a que valorin la conveniència de no sortir dels seus domicilis.

Animar els fidels de la diòcesi a que, en la mesura que es pugui, anar assolint la normalitat en la celebració del culte i s’hi incorporin, sempre respectant les mesures de seguretat i distanciament social que les autoritats sanitàries vagin aconsellant.

Demanar als rectors i mossens en general, que comuniquin als seus fidels els canvis que es vagin produint pel que fa a la possibilitat d’assistir a les misses i d’altres actes de culte, fent-lo de manera directa.

Adjuntem les esmentades mesures de la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola.

Desitjant la millora en el tractament de la malaltia i que es superi l’afectació que aquesta està provocant a la nostra societat, rebeu la meva benedicció.

 

Salvador Giménez Valls. Bisbe de Lleida

A Lleida, el 30 d’abril de 2020

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn