Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

1 setembre 2011
Categoria/es: General

CATEQUESI D?INFANTS: APRENDRE A VIURE LA FE

Les activitats que la parròquia programa de cara a la catequesi tenen un valor fonamental. És lògic. A través de la catequesi i conjuntament amb els pares ajudem els nens i nenes a créixer en la fe, el tresor més gran que tenim.

Enguany hem completat la formació cristiana de vint-i quatre infants i un adolescent que han rebut la Primera Comunió els dos darrers diumenges de maig. També han fet el primer any de catequesi uns quinze nens i nenes.

Al llarg del curs hem seguit els llibres del Nou Catecisme. També hem participat en les activitats arxiprestals (Advent i Pasqua) i en la celebració diocesana de la Infància Missionera. Igualment hem procurat incentivar la participació dels nens en les celebracions de la parròquia (missa dominical i altres celebracions extraordinàries), concursos (bíblic, de pessebres, i de fanalets), els Pastorets (infantils i Borrego i Carquinyoli), la Passió. També hem fet excursions i hem participat en l’ofrena floral a Sant Anastasi, en la Processó de la Mare de Déu del Carme i en la Romeria dels Fanalets de Sant Jaume. Gràcies a la disponibilitat d’Ernesto, els nens i nenes també han tingut un servei d’estudi assistit que els ha permès reforçar la llengua catalana i castellana, les matemàtiques: fins i tot han pogut rebre classes de flauta.

Els pares i mares han assistit a les reunions formatives amb Mossèn Joan. Aquesta formació també s’ha fet extensiva als nens i a les catequistes en la reunió setmanal abans de l’inici de la catequesi.

En el capítol de formació de catequistes hi ha hagut una excel•lent oferta per part de la Delegació de Catequesi, fruit del treball perseverant i entusiasta de la Delegada Roser García i del seu equip.

La catequesi ha continuat al llarg de l’estiu com a Esplai de vacances. Les tardes del dimarts i dijous han estat el marc de la trobada de nens i més grans que han desenvolupat uns tallers de manualitats sota les directrius de Juan Antonio. També hi han hagut jocs, balls i berenar; i fins i tot Campaments i activitats a la natura a la Mitjana… Hem gaudit de l’estiu!

Amb l’estiu a punt de finalitzar enllacem pràcticament amb el nou curs que iniciarem dimarts 13 de setembre. Un nou curs amb un equip de catequistes que creix en efectius i en confiança en el Senyor. Una confiança que també dipositem en la comunitat parroquial. En la mesura que els feligresos de les nostres parròquies visquem la primacia de Déu en la seva vida, els nostres nens aprendran a viure la fe en Crist i celebraran la joia de ser membres de la gran família de l’Església.


INICI DEL CURS DE CATEQUESI
La catequesi parroquial començarà dimarts dia 13 a les 6 de la tarda, a l’església del Carme. Serà un dia de celebració festiva de final de curs 2010-11 i, alhora, d’inici del nou curs que comença. Farem oració, veurem un vídeo, reviurem els millors moments del curs passat en imatges, farem jocs i berenarem. També us comentarem l’oferta d’activitats formatives i recreatives que la parròquia organitza per als nens i nenes al llarg del curs.
Us esperem a tots, als nens i nenes que enguany fareu 1r i 2n de Catequesi i als que ja heu fet la Primera Comunió. I, també, als vostres pares.


INICIO DEL CURSO DE CATEQUESIS
La catequesis parroquial comenzará el martes día 13 a las 6 de la tarde, en la iglesia del Carmen. Será un día de celebración festiva de final de curso 2010-11 y, al mismo tiempo, de inicio del nuevo curso que comienza. Haremos oración, veremos un vídeo, reviviremos los mejores momentos del curso pasado en imágenes, haremos juegos y merendaremos. También os comentaremos la oferta de actividades formativas y recreativas que la parroquia organiza para los niños y niñas a lo largo del curso.
Os esperamos a todos, a los niños y niñas que este año haréis 1º y 2º de Catequesis y a los que ya habéis hecho la Primera Comunión. Y también a vuestros papás.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn