Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

14 desembre 2020
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ CATEQUÈTICA DE LA IMMACULADA

 

Posada al començament de l’Advent, la festa de la Puríssima Concepció és una mostra preciosa de com preparà Déu la vinguda del seu Fill al món amb Maria plena de gràcia, concebuda sens pecat, santa i immaculada. A la parròquia del Carme, la festivitat de la Immaculada s’ha solemnitzat amb una Missa presidida per Mossèn Jaume que ha comptat amb la participació especial dels infants de la Catequesi.

Acabada la celebració, els nens han fet una bonica escenificació del relat de la caiguda del Gènesi (Gn 3,9-15.20) i la «dona» de l’Apocalipsi de sant Joan, que és es la mateixa Verge Maria, amb tots els símbols que han configurat la iconografia de la Immaculada Concepció: vestida de sol, amb la lluna sota els seus peus, xafant el drac i coronada amb dotze estrelles. Cada estrella era duta per un nen envoltant la Mare de Déu i els àngels.

Així s’ha fet entenedor per petits i grans el dogma de la Immaculada Concepció proclamat pel papa Pius IX el 8 de desembre de 1854, i la importància d’aquesta festa universal que ens ajuda a recordar que, amb el seu SÍ a Déu, Maria va portar Jesús al món. Ha estat una valuosa catequesi per a petits i grans.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn