Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 maig 2023
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DE LA SANTA UNCIÓ

El diumenge de la Pentecosta la parròquia del Carme ha celebrat comunitàriament el sagrament de la Unció Sagrada, que reconforta i dona força per acceptar les dificultats sobrevingudes per la malaltia o la vellesa preparant per a l’encontre amb Déu amb l’assistència de l’Esperit Sant. Dues realitats molt relacionades que s’han evidenciat en la cerimònia en la que trenta-tres persones han rebut aquest sagrament de mans de Mn. Joan Ramon i Mn. Jaume, després que ells mateixos se l’administressin també mútuament, ungint amb el crisma al front i a cada una de les mans, fent tres vegades el senyal de la creu, tot dient: “Per aquesta Santa unció i per la seva bondadosa misericòrdia, t’ajudi el Senyor amb la gràcia de l’Esperit Sant. Perquè, lliure dels teus pecats, et concedeixi la salvació i et conforti a la teva malaltia. Amén.” cf. Codex Iuris Canonici, can. 847, 1.

En l’homilia, Mn. Jaume ha explicat que la Santa Unció és un do que fa que es produeixin uns efectes segons les necessitats i disposicions de qui el rep. “Conscients que l’Esperit Sant que rebem és el mateix que el dels apòstols, cal que doni en nosaltres el primer fruit que és l’amor de Déu, de Jesús i l’Esperit Sant”, ha afegit el rector.

L’acte ha estat una bona ocasió de creure en la importància del sagrament i de donar-ne testimoni davant de la comunitat de feligresos que participaven en la Missa, que han pregant perquè tots els que han rebut aquest sagrament tinguin el consol, pau interior, serenitat i força per seguir el Senyor fins al final.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn