Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 juny 2014
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DE LA SANTA UNCIÓ

El dia de l’Ascensió hem viscut al Carme la Pasqua del Malalt amb la celebració comunitària de la santa Unció. Cinquanta-dues persones han rebut aquest sagrament que dóna fortalesa al malalt o a l’ancià per acollir cristianament la seva malaltia o les seves limitacions. La preparació dels dies anteriors disposava a acollir degudament aquest signe de l’amor de Crist.

Mossèn Joan Ramon ha administrat el sagrament ungint amb l’oli beneït a la Missa crismal de Dimarts Sant, fent tres vegades el senyal de la creu: al front i a cada una de les mans, tot dient: Per aquesta Santa unció i per la seva bondadosa misericòrdia, t’ajudi el Senyor amb la gràcia de l’Esperit Sant. Perquè, lliure dels teus pecats, et concedeixi la salvació i et conforti a la teva malaltia. Amén.

La celebració de la Pasqua ens convida a la renovació, a viure amb un nou sentit. També l’Església vol que els malalts o ancians visquin la seva malaltia o vellesa amb un sentit renovat, configurats al Crist i a la seva passió com un camí de conversió. En la Jornada Mundial del Malalt que se celebra durant el temps de Pasqua, el Papa Francesc ha dit:

“Queridos enfermos, la Iglesia reconoce en vosotros una presencia especial de Cristo que sufre. […] que nos infunde esperanza y valor: esperanza, porque en el plan de amor de Dios también la noche del dolor se abre a la luz pascual; y valor para hacer frente a toda adversidad en su compañía, unidos a él.”

El lema de la Jornada d’enguany és “Fe i Caritat”, expressió molt adient a les persones de la parròquia que atenen la pastoral de la salut visitant els malats i portant-los el Cos de Crist amb el sagrament de l’Eucaristia. També en aquesta ocasió han preparat amb tota mena de detalls la cerimònia de la Santa Unció.

La Coral del Carme dirigida per Rosa Fabregat ha solemnitzat amb els seus cants la joiosa celebració.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn