Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 febrer 2015
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE LA CANDELERA I SANT BLAI

Amb la benedicció de les candeles i dels aliments, un any més hem revifat la nostra fe a través de la celebració d’aquestes dues festes tan estretament vinculades a la nostra tradició cristiana. Les dues celebracions han comptat amb l’acompanyament musical sempre entranyable de la Coral del Carme.

La Festa de la Candelera ens recorda la tradició jueva de la Presentació de Jesús al temple i com l’ancià Simeó, prenent-lo en braços, el proclama ‘llum que es revela a les nacions.’ “Les candeles que portem a les mans són un signe senzill i clar de la llum que hem rebut tots de Crist i de la llum, petita i feble, però veritable llum, que nosaltres podem i hem de ser per als demés”, ha dit Mn. Joan Ramon durant la celebració de la Missa.

Al llarg de la festa de Sant Blai nombroses persones han acudit a l’església del Carme per a beneir els aliments, en una cerimònia que s’ha repetit matí i tarda cada mitja hora. Al vespre la celebració de l’eucaristia ens ha ajudat a endinsar-nos en el sentit cristià de la festa.

Sant Blai, bisbe d’Armènia a principis del segle quart, va curar miraculosament un nen que s’ofegava a causa d’una espina, mentre el portaven al martiri. A sant Blai se li demana la curació de qualsevol malaltia o afecció de la gola. “Això és molt oportú i molt necessari; perquè hem de cultivar aquest do de Déu. Però demanem-li sobre tot que, amb la llengua, amb la parla, amb tots els nostres sentits ajudem tothom a viure en pau i harmonia”, ha dit Mn. Joan Ramon en l’homilia.

En acabar la celebració de la Missa el mossèn ha beneït els aliments i, també, als qui els portàvem. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn