Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 febrer 2013
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE LA CANDELERA… I SANT BLAI

En record de la Presentació de Jesús al Temple o la Purificació de Maria, la celebració cristiana de la Candelera a les parròquies de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan està marcada per la presentació dels fills batejats al Senyor i la seva consagració a la Mare de Déu. Així ho han volgut fer alguns pares de nens i nenes que han estat batejats el 2012 amb una pregària-ofrena al voltant de l’altar, amb els seus fills amb braços. A continuació tots han besat una imatge de la Immaculada Concepció.

Ha estat una cerimònia senzilla però plena de significat, protagonitzada pels nadons, encara que sense ser-ne massa conscients. El recordatori amb que s’ha obsequiat en dóna fe.

Al fer-se aquesta celebració en diumenge, ha coincidit amb una altra festa senyalada, Sant Blai. Per aquest motiu, abans i després de les misses s’ha fet la benedicció d’aliments. Aquest sant del segle IV, bisbe de Sebaste (Armènia), s’oblidà de si mateix quan anava al martiri per curar un nen que s’havia engolit una espina. Per això és patró dels malalts de la gola. Amb tot, com va dir Mn. Joan Ramon quan explicava aquesta anècdota de la seva vida ens va aconsellar que més que la curació física ens hi encomanéssim per a fer bon ús de la parla.

En la mateixa eucaristia es va fer memòria de la Virgen del Cisne (Loja, Ecuador), molt estimada per un grup d’originaris d’aquesta terra, en el dia de la seva festa.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn