Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 juliol 2015
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DEL CARME

La parròquia de la Mare de Déu del Carme ha viscut intensament la seva festa patronal, que ja s’havia anat preparant en els dies previs de la Novena. Des de primera hora del matí i al llarg de la jornada el temple parroquial ha estat visitat per molts feligresos de la parròquia, d’altres parròquies de la ciutat i d’altres poblacions; i, també, molts immigrants. Tots amb gran devoció a aquesta advocació mariana tan estimada i tan popular. Molts han participat en alguna de les tres celebracions eucarístiques.

La Missa de les 12 ha tingut la connotació entranyable d’estar dedicada a les “Carmes”. L’ha presidit Mossèn Joan i ha comptat amb l’acompanyament musical del Mestre Lluis Climent. A l’homilia el rector ha fet un breu recorregut per la biografia de santa Teresa de Jesús. Ha destacat el moment de la seva conversió, l’amistat amb grans sants del segle XVI, el ‘camí de la perfecció’, i les fundacions, estretament vinculades a la Mare de Déu –la priora- i a Sant Josep, el seu protector. «Es hora de caminar». “Que aquesta expressió de santa Teresa abans de morir sigui la consigna de la nostra vida, la gràcia que avui demanem al Senyor: com el nuvolet d’Elies, que una benedicció afectuosa que ens ajudi a descobrir que ens demana Jesús en el nostre camí de seguiment”. «Què queréis Senyor de mi?»

Al final de la celebració s’ha fet la tradicional felicitació a les “Carmes”, complementada per la foto de família i un parell d’obsequis per a recordar el dia.

La Missa solemne ha estat presidida per Mn. Joan Ramon, concelebrant amb Mn. Joan i Mn. Adrià, els sacerdots de la Unitat Pastoral que han tingut cura de la predicació de la novena. La Coral del Carme dirigida per la Sra. Rosa Fabregat ha acompanyat la celebració amb els seus cants i el Mestre Lluis Climent amb l’orgue. Hi ha assistit els regidors Toni Postius i Cristina Simó.

Mossèn Joan Ramon ha fet la predicació centrada en l’evangeli proclamat: «Dona, aquí tens el teu fill» i «Fill, aquí tens la teva Mare». Unes paraules de Jesús sagrades pel seu caràcter de testament i per les conseqüències que comporta. En primer lloc, “El cristià té Mare. L’Església té Mare. És Maria”; i amb la mare hi ha “confiança, que és alegria, esperança, pau. El cristià ha d’aportar al món aquesta esperança i pau.” En segon lloc, “si Maria és la Mare, nosaltres som germans. No és això la salvació del món?” Finalment, va assenyalar “la humilitat de Maria, la seva petitesa, acceptada” com l’actitud bàsica de Maria i la que més necessitem imitar.

Després de la Missa al Local parroquial s’ha fet el sorteig d’un joc de taula brodat per les senyores del rober litúrgic, una Bíblia d’edició luxosa, i un rellotge de paret brodat en punt de creu per Purita Morto; tot en benefici del Centre de Solidaritat Jericó, a l’igual que les col·lectes de les Misses de la jornada. També hi ha hagut un pica-pica ben assortit i abundós preparat per José i Francisco, voluntaris del menjador Jericó.

Precisament el mateix dia de la festa de la Mare de Déu del Carme, la Fundació Jericó ha complert el seu primer aniversari de vida. Els voluntaris l’han celebrat amb un dinar que ha anat seguit d’una sobretaula on han compartit impressions sobre el seu funcionament. «¡Ya es tiempo de caminar!» El missatge de santa Teresa de Jesús, doctora i ‘andariega’, ressona amb perfecció a l’Hostal Jericó.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn