Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juny 2013
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE SANT JOAN

La parròquia de Sant Joan ha celebrat la seva festa patronal amb una eucaristia presidida pel seu rector Mossèn Joan Mora, i concelebrada per Mn. Joan Ramon Ezquerra i Mn. Adrián Burca, sacerdots de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan. Els feligresos de les dues parròquies omplien el temple en la cerimònia solemnitzada pel Cor del Carme amb l’acompanyament a l’orgue del mestre Luis Climent.

“Sant Joan va anunciant el sol de justícia que és Jesús, mentre es va forjant la seva personalitat ferma, valenta. Les moltes dificultats que passa al desert no abaten la seva fidelitat, perquè sap que la mà del Senyor el va protegint com una mà amiga pels camins on multitud de gent el buscava per trobar sentit a la seva vida. Aquesta és la vocació de Joan el Baptista.

Joan el baptista atreu multituds i provoca en ells un canvi de vida. Tot orientat a trobar “l’Anyell de Déu”, l’únic capaç de salvar el món, morint. Quan “l’Anyell” arriba Joan es retira per donar preeminència a Jesús, conscient que ell ha complert la seva missió. Nosaltres materialment ho tenim tot, però necessitem un suplement per a la vida de l’esperit, que només Déu ens pot donar. Els espais de pregària ens ajuden a descobrir la presència del Senyor i donar-lo a conèixer.

‘La revolució de la senzillesa’ marca l’estil del papa Francesc, que amb una extraordinària tendresa mira de fer-se proper a la gent. Com el baptista, dóna a conèixer el missatge de Crist, que és qui ha d’entrar a les nostres vides, famílies i comunitats… Fins i tot a les perifèries, a qualsevol lloc, a qualsevol cor on hi hagi necessitat de Jesús. Aquesta hauria de ser l’actitud de tot cristià: ser dòcil a les paraula del Senyor en la nostra vida i procurar transmetre-la als nostres ambients.”

La Missa ha acabat amb la interpretació del cant “Ein Karen”, composició musicada pel P. Francesc Gamissans a partir de la lletra de Rosa Fabregat basada en el Magnificat. A continuació el Cor africà va felicitar Mn. Joan i Mn. Joan Ramon amb algunes melodies. Finalment tots els assistents han pogut compartir coca de Sant Joan i un refresc als porxos del davant de l’església.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn