Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 maig 2014
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE LA INICIACIÓ CRISTIANA CATECUMENAL

El quart diumenge de Pasqua “Diumenge del Bon Pastor” la Catedral ha acollit la cerimònia de catecumenat presidida pel bisbe Mons. Joan Piris, coincidint amb la diada central de la Festa Major de la ciutat. Cinc joves de la parròquia del Carme, dos de la Mariola i dos d’Alcarràs i una de Santa Maria de Gardeny han rebut els sagraments de la iniciació cristiana, el Baptisme, la Confirmació i la Primera Comunió. Els rectors d’aquestes parròquies i els seus catequistes els han acompanyat juntament amb Mn. Daniel Turmo, director del servei diocesà de Catecumenat.

La cerimònia de la incorporació d’aquests nous cristians ha tingut lloc durant la Missa solemne concelebrada per nombrosos preveres de l’Església diocesana. Després de la lectura de la Paraula, han estat cridats un a un i després de fer la professió de fe han anat en processó fins a la pila baptismal i han estat batejats pel bisbe. Revestits amb l’alba i acompanyats pels seus padrins de catecumenat han retornat al presbiteri. Allí han encés el ciri que simbolitza la fe rebuda en el baptisme i en la qual el bisbe els ha confirmat. Ja incorporats a l’Església de Crist han han rebut la Primera Comunió sota les dues especies.

Mons. Joan Piris ha destacat la importancia d’aquesta cerimònia en la nostra vida cristiana i la necessitat de confiar en l’Esperit Sant. “Hem de saber a qui seguim i per què el seguim, perquè en Ell hem trobat la clau del sentit de la nostra vida”. També ha recomanat als neòfits que s’incorporin a una comunitat que els ajudi a mantenir viva la seva fe. “Els representants de la comunitat que us han ajudat a preparar i que ara us acompanyen són un signe públic. «Mireu com s’estimen». El pa de l’Eucaristia ens dóna la vida plena que porta Jesús.”

Tres nigerians –Rebecca, Adetutut i Achua-, un camerunès –Achua Valentine- i l’hondureny Marlon són els cinc catecúmens que han rebut formació catequètica a la parròquia del Carme. Els seus catequistes han estat Erik Bei per a els de parla anglesa, i Pedro I. Huezo per als de parla espanyola.

L’itinerari formatiu que han seguit a la parròquia s’ha complementat amb celebracions conjuntes amb els altres catecúmens del bisbat. El primer diumenge d’Advent, a la parròquia del Carme es va procedir el ritu d’ingrés en el catecumenat. Després de participar en un recés per a catecúmens i catequistes a la Casa de l’Església, els primers van participar en el ritu d’elecció o inscripció de nom, acte celebrat a la Catedral el primer diumenge de Quaresma, en el qual els aspirants van manifestar el seu desig a rebre el baptisme. Al llarg de la Quaresma van rebre el Parenostre, els Manaments i el Credo a la parròquia.

Ara ja són cristians i amb gran goig celebrem la seva nova vida com a Fills de Déu i membres de l’Església.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn