Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 setembre 2020
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE LA JORNADA DE L’IMMIGRANT A SANT JOAN

La diòcesi de Lleida ha viscut la 106ª Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat convocada pel Papa Francesc sota el lema “Com Jesucrist, obligats a fugir. Acollir, protegir, promoure i integrar els desplaçats interns”.

La celebració ha tingut lloc a l’església de Sant Joan Baptista amb una missa presidida per Mn. Jaume Pedrós, rector de la Catedral, concelebrada per Mn. Joan Ramon Ezquerra i Mn. Adrià Burca, anterior i actual secretari d’atenció pastoral als immigrants. El Cor Miorita, romanès, i el grup hondureny han acompanyat musicalment la cerimònia.

“Quan arribem a algun país esperem que hi hagi algú que ens aculli, que ens doni una mà”. Amb aquestes paraules Mn, Jaume Pedrós ha iniciat l’homilia centrada en el motiu de la jornada i en la Paraula de Déu proclamada, unes lectures d’esperança que mostren el tarannà acollidor del Senyor del que cal fer-se’n ressò: “Hem d’acollir tothom pensant que tota persona té dret a viure dignament… Hem de donar gràcies a Déu per tenir qui ens ha acollit i pregar pels qui encara ho esperen.”

Representants de diferents col·lectius d’immigrants de la nostra Unitat Pastoral amb els seus vestits típics han fet una vistosa processó d’ofrenes. El país organitzador de l’acte ha estat Veneçuela que ha tingut cura de les pregàries, amb un record especial per Mossèn Joan Mora, promotor d’una pastoral d’immigració acollidora i integradora i impulsor de la celebració d’aquesta jornada a Lleida des de l’any 2004.

Acabada la Missa hi ha hagut una exhibició de balls folklòrics a la plaça de Sant Joan que es poden veure a través del facebook dels immigrants de la Parròquia del Carme.

 

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn