Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 gener 2016
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE LA JORNADA MUNDIAL DE LES MIGRACIONS

La Jornada Mundial de les Migracions compta des de fa anys una data ben coneguda al calendari diocesà, especialment per al grup d’immigrants de Lleida Carme que atén pastoralment el seu delegat, Mossèn Joan Mora.

L’acte central ha estat l’eucaristia a la parròquia del Carme. L’ha presidit el nostre Bisbe Mons. Salvador Giménez, concelebrant amb Mn. Joan Mora i el sacerdot romanès Mn. Adrián Burca. ‘Hospitalitat i dignitat. Emigrants i refugiats ens interpel·len’ és el lema de la jornada Bisbe Salvador ens ha animat a secundar a fi d’eliminar tot allò que posabarreres i fronteres per crear espais per a la pau, el respecte i la comprensió.

A continuació ha tingut lloc el tradicional Festival Folklòric al Col·legi de la Sagrada Família, a qui agraïm la seva disponibilitat per facilitar les seves instal·lacions. Fins allí s’han adreçat els immigrants de les múltiples nacionalitats en una espectacular desfilada de banderes i ‘cachiporras’ que des del Carme ha recorregut els carrers Democràcia, Carme, Magdalena i Igualada. Els nombrosos assistents anaven seguint els compassos de la Banda Marcial 504, de Girona, vinguda expressament per donar suport al col·lectiu hondureny de Lleida, l’organitzador de la jornada . Al capdavant hi anava la pancarta amb la màxima ‘Somos una marea de gentes, todos diferentes, remando al mismo compás’, del grup musical Macaco, tan expressiva de les realitats dels immigrants que conviuen aquí.

El festival ha estat una explosió de ritmes i colors del vistós vestuari de les diferents nacions que han mostrat la seva gran riquesa folklòrica amb gran qualitat artística. El pati de butaques del Saló del Col·legi estava ple, assistint a l’encontre anual tan esperat i tan intensament viscut. Yanira Marcia, una de les responsables de l’organització, ha fet de presentadora del festival juntament amb Elder Benitez. Les actuacions anaven intercalades amb un recorregut audiovisual per la cultura del país amfitrió, Hondures. “Los latinos podemos ser pobres, pero nunca perdemos la fe”, ha dit Yanira.

El Bisbe Salvador ha tancat l’acte demanant als immigrants que treballessin per transmetre la fe que han heretat i recordant-los que sempre gaudiran de l’acolliment de la família diocesana. Mossèn Joan ha ressaltat el lema de la pancarta per animar a tots els immigrants a continuar units. També el Padre Daniel Simon, sacerdot ortodox, ha verbalitzat la satisfacció que tots sentíem per la recuperació de Mossèn Joan, l’anima i el cor de tots els immigrants. A continuació hi ha hagut un refrigeri al pati del Col•legi.

Els dos dies previs s’ha anat preparant la jornada amb la projecció de la pel•lícula “No se aceptan devoluciones”, al local parroquial del Carme, i una tarda artística a la plaça de Sant Francesc.

Paral•lelament haN tingut lloc les habituals competicions esportives que tindran la final aquesta tarda del diumenge. Han competit els equips Nuevo Amanecer, Euroamérica, Perú, Bolívia 1, Bolivia 2, Romanesos i Alcoletge. Ha guanyat l’equip del Perú; en segon lloc, Nuevo Amanecer i en tercer lloc Bolivia-1. El millor jugador ha estat Nelson, de Perú. Enhorabona a tots!

Un agraïment profund al col·lectiu hondureny per la seva actitud incansable i il·lusionada en tenir cura de l’organització de la jornada que enguany els hi havia estat confiada.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn