Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 juliol 2015
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE LA VETLLA DEL CARME: MISSA SOLEMNE I PROCESSÓ

La Vetlla de la Festa de la Mare de Déu del Carme s’ha iniciat amb una Missa solemne. L’ha presidit el Bisbe Mons. Joan Piris concelebrant amb Mn. Joan Mora, Mn. Joan Ramon Ezquerra, Mn. Adrià Burca, sacerdots de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan Baptista; Mn. Jaume Pedrós i Mn. Josep Martí, sacerdots de la parròquia de Sant Pere; i el P. Joaquim Recasens i el diaca Fra. Genís Sánchez, frarets del santuari de Sant Antoni de Pàdua. La comunitat ortodoxa estava representada pel P. Daniel Simón, i la comunitat copta per Abuna Rewis.

La representació institucional estava presidida pel Paer en Cap Sr. Àngel Ros, acompanyat pels regidors Sr. Paco Sardà, Sra. Marta Gispert; Sra. Dolors López, Sr. Daniel Rubio i l’ex-regidora Sra. Bea Obis; el Sr. Cosme García, president de la Federació de Cases i Centres Regionals; el Sr. Enric Castells, president del TOAR, la Sra. Merche Lladó, actriu, i representants de l’Associació de Veïns del Noguerola.

La predicació del Bisbe Joan sobre el camí de l’alegria, de l’oració i de la fraternitat culminava la Novena a la Mare de Déu, que enguany ens ha preparat espiritualment amb les predicacions inspirades en els pensaments de Santa Teresa de Jesús, que va honorar amb gran devoció a la Mare de Déu invocant-la sota el dolç nom del Carme. “Donem gràcies a Déu perquè podem pregar seguint l’espiritualitat de Maria del Carmel i la devoció a la Mare de Déu del Carme, tan present i tan popular”, ha dit el Bisbe.

La Coral del Carme dirigida per la Sra. Rosa Fabregat ha acompanyat la celebració amb els seus cants i el Mestre Lluis Climent amb l’orgue.

Abans d’entonar els Goigs a la Verge del Carme, el Bisbe Joan ha fet la imposició de l’escapulari del Carme als nens i nenes que han fet la Primera Comunió. Aquests nens han tingut un protagonisme especial en la processó que ha sortit del temple pel carrer del Carme. Ben units a la Mare de Déu, agafaven les cintes que sortien del cadafal que duia la seva imatge. Han obert el trajecte els gegants de l’Agrupació Cultural Garrigues, les creus processionals, la bandera del Carme, i el grup de tambors de la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè amb el P. Joaquín Pina. El Bisbe, els preveres, les autoritats i els feligresos de les parròquies i molts altres devots a la Mare de Déu, formaven un nombrós seguici amb una gran presència de nens i joves.

De retorn al temple, Mn. Joan ha fet una sentida ofrena-pregària a la Mare de Déu, presentant-li totes les realitats i necessitats de la parròquia, dels seus feligresos i les greus problemàtiques de persones que s’atenen a Jericó. A continuació s’ha fet l’ofrena floral a la Mare de Déu de les entitats i dels nens, aquestes a base de flors de paper que han confeccionat per a l’ocasió als tallers d’estiu de la catequesi. L’acte, molt vistós i emotiu, ha acabat amb una ‘tamborinada’, unes paraules d’agraïment de Mn. Joan i un cant a la Mare de Déu.

Finalment, el Bisbe i els mossens han compartit un sopar de germanor, a la vegada que el grup de tambors de la Mercè degustava un pica-pica: tot curosament preparat per voluntaris del menjador social Jericó.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn