Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

19 desembre 2021
Etiqueta/es: Virgen Puerta

CELEBRACIÓ DE LA VIRGEN DE LA PUERTA

La comunitat peruana de Lleida ha celebrat un any més la Virgen de la Puerta, la seva patrona, en ple temps de l’Advent. La cerimònia religiosa ha tingut lloc a la parròquia del Carme amb una eucaristia oficiada pel rector Mn. Jaume Pons.

Una jove representant del grup ha explicat que aquesta devoció mariana és originària de Trujillo i del nord del Perú. Té el seu principal centre de culte en un santuari construït en el lloc on antigament s’ubicava la porta d’entrada a la ciutat d’Otuzco, zona altoandina situada a uns 75 qm al nord-est de Trujillo, a la Región La Libertad. El culte va començar al segle XVII a rel del perill dels atacs de pirateria, i van posar la imatge de la Mare de Déu a la porta d’entrada del poble com a símbol de pregària i protecció.

Durant la celebració hem pregat perquè la Virgen de la Puerta ens ajudi a tancar la porta del nostre cor al mal i obrir-la al bé. Al final, un bon grup de peruans abillats amb el vestit típic li han cantat emulant el dia central de la seva festa amb la “bajada” i la processó de la imatge que es venera sota l’advocació de la Immaculada Concepció. El papa Pius XII la va declarar “Reina de la Pau Universal” i el papa Francesc “Mare de la Misericòrdia i de l’Esperança” en la seva visita apostòlica a Trujillo.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn