Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 juliol 2020
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE LES PRIMERES COMUNIONS

Aquest ha estat un gran dia, i molt esperat pels nens i nenes que s’han preparat durant dos anys a la catequesi, però també pels seus pares, catequistes i mossens. Les circumstàncies de la pandèmia han alterat inevitablement la data d’aquesta celebració que, finalment, ha tingut lloc el diumenge 12 de juliol a les 11 h. La Missa fora de l’horari ordinari dominical ha facilitat l’aforament a l’església dels dotze nens i nenes acompanyats pels seus pares i familiars més íntims, en un nombre limitat per guardar degudament les mesures de seguretat establertes.

Ha estat “una celebració marcada per la situació excepcional que estem vivint, però Jesús no està confinat i avui i sempre espera amb il·lusió vindre al nostre encontre”, ha dit l’Enriqueta, catequista que ha tingut cura de presentar-los.

Mossèn Jaume ha centrat l’homilia en la resposta del Salm 64 (Lc 8,8) «La llavor caigué en bona terra i donà fruit»: “Els dos anys de la catequesi us hem parlat de Jesús amb molta il·lusió i són aquesta llavor perquè sigueu terra bona i doneu molt de fruit.” També ha expressat la confiança en que “vulgueu continuar essent sempre amics de Jesús i vingueu a la catequesi de confirmació”.  Finalment els ha parlat del jove Carlo Acutis com a model de santedat que inspiri les seves vides.

Els nens i nenes han estat molt atents durant tota la celebració en la que també han renovat les seves promeses baptismals. Els cants que la Maria dirigia amb l’acompanyament a la guitarra han ajudat a unir les veus i els cors de tots els presents, fonent-se en una ovació al finalitzar la cerimònia que també s’ha pogut seguir pel canal youtube de la parròquia.

Malgrat les mascaretes i totes les restriccions, els nens i nenes han viscut intensament la seva primera trobada amb Jesús Eucaristia que ha tingut lloc dins de la Novena que la parròquia del Carme dedica a la Mare de Déu. Enguany no han pogut participar en la Processó però han volgut ofrenar amb flors la Mare de Déu després de l’Acció de gràcies. També han rebut l’escapulari juntament amb la creu i el recordatori d’aquest gran dia que sempre recordaran.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn