Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

1 octubre 2013
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DE L’INICI DE CURS DE LA CATEQUESI

“Una nova primavera de l’Esperit”. Així ha definit Mossèn Joan la cerimònia viscuda aquest diumenge, encara que fos de tardor, en la celebració eucarística de l’inici de curs de la Catequesi. Els joves han estat els encarregats de preparar la cerimònia, implicant també els nens i nenes amb la seva participacióparticipació amb els cants, les pregàries i les ofrenes. La Missa s’ha iniciat amb una simbòlica processó de flors i ciris fins a l’altar. Allí Sandra ha llegit en nom de tots unes paraules de salutació amb la “petició a l’Esperit Sant que ens ajudi a viure enguany d’una manera diferent: amb els ulls oberts i amb el cor sensible a les necessitats dels qui ens envolten”.

Mossèn Joan ha citat aquestes paraules en l’homilia al comentar l’evangeli que havia estat proclamat. La paràbola del ric Epuló i el pobre Llàtzer mostra la falta de sensibilitat a les persones que tenim a la nostra vora, una realitat pretèrita i present. Actualment hem donat un altre pas en la caritat social procurant atendre dignament a les persones necessitades, més enllà de la moneda sobrera que abans podíem donar per a calmar la nostra consciència. Avui ens podríem preguntar: ‘Què faig jo perquè hi hagi més justícia social al món?’ En l’altre hem de veure la carn (la persona) de Crist, i n’hem de tenir cura. Crist es fa més present en les persones més necessitades. A més de les materials hi ha moltes necessitats i patiments a causa de la malaltia, la solitud, feblesa espiritual… Més enllà del plantejament radical del “o tot o res”, que ens fa desistir per la impossibilitat de resoldre tota la problemàtica, només caldria que ens disposéssim a fer la nostra petita aportació, ‘una gota d’aigua dins de la immensitat del mar’ però necessària, imprescindible. Tant de bo avui poguéssim dir al Senyor: “Senyor, estic disposat.” Tots, petits i grans, la millor inversió que podem fer per a l’eternitat és en el germà: “allí on tenim el nostre cor hi ha el nostre tresor.”

La Missa ha estat animada amb els cants dels joves amb la guitarra que han transmès la seva formació i vitalitat al llarg de la celebració. L’aplaudiment final de l’assemblea ha estat un signe de la joia amb que tots hem viscut aquesta eucaristia. Ells compten amb el bon mestratge i disponibilitat de Mn. Ramon Rius, i Mn. Joan els ha felicitat i animat a perseverar en aquest servei tan bonic a la parròquia.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn