Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

8 juny 2018
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL CORPUS A LA SEU VELLA

La celebració diocesana de la festa del Corpus Christi ha tingut lloc a Lleida en l’incomparable marc de la Seu Vella. La Missa ha estat presidida pel Bisbe Salvador i concelebrada per nombrosos sacerdots acompanyats d’acòlits i escolans. Un cor infantil ha acompanyat amb els cants la solemnitat en la que hi han assistit les primeres autoritats locals i nombrosos feligresos de la ciutat que omplien el temple ben ornamentat i encatifat .

Com cada any, hi han participat especialment convidats pel Bisbe molts nens i nenes que enguany han fet la Primera Comunió, acompanyats dels seus pares i catequistes. En el moment del res del Credo se’ls hi ha imposat una creu beneïda com a record de la diada.

El Bisbe ha agraït la presència de tots “en el lloc més bonic de la ciutat formant una única parròquia”. En l’homilia, el nostre Pastor ha valorat l’Eucaristia com a font de la vida cristiana. “Sense l’oració no té sentit la vida cristiana; sense l’Eucaristia no existeix l’Església i no teniu força suficient per viure com a cristians.” A més, el bisbe Salvador ha tingut un record per la feina de Càritas Diocesana de Lleida. De fet la col·lecta d’aquesta celebració s’ha fet per aquesta entitat, ja que avui l’Església Catòlica també celebra el Dia de la Caritat.

Les paraules del Bisbe s’han centrat, a continuació, a fer una mirada al Senyor en la Custòdia i en el nostre compromís a mirar els altres, servint els que més ho necessiten sense distincions, amb aquest prec: “Que Crist estigui al centre de la nostra vida i sigui el fonament de la nostra fe; i que la nostra comunitat sigui una comunitat que aculli a tothom".

Després de la Missa, ha tingut lloc la processó, que ha passat pel Claustre de la Seu Vella i la Porta dels Apòstols fins a arribar a l’esplanada de darrere de l’absis on el Bisbe ha fet la benedicció dels assistents i de tota la ciutat amb la Custòdia, i ha demanat als assistents que "mai deixin d’explicar qui és Jesús i què ha fet per la humanitat".

  

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn