Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juny 2019
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL CORPUS CHRISTI A LA CATEDRAL

La Catedral nova ha acollit enguany la solemnitat del Corpus Christi amb una concelebració eucarística d’un nodrit grup de preveres de la diòcesi presidida pel bisbe Salvador. El Bisbe Salvador ha agraït a tots els que fan possible la festa del Corpus, especialment els membres dels grups d’Adoració Nocturna.

El Bisbe Salvador ha destacat tres realitats “la Creu, la Taula i la Custodia – la Passió, l’Eucaristia i l’Adoració-, que estan unides a la persona del Senyor". També ha posat en valor  la preocupació de tot cristià pels altres, ja que la missió del cristià és compartit. Però, ha afegit, que això “no ho pot fer si no cultiva el fonament cristià en la pregària.”

Un bon grup de nens i nenes que enguany han fet la Primera Comunió han rebut una creu recordant que ja comparteixen la taula de l’eucaristia. També han participat activament en la litúrgia portant les ofrenes i situant-se al voltant de l’altar en el moment de la consagració.

Acabada l’eucaristia s’ha iniciat la processó seguint l’Eix comercial amb molts trams encatifats, amb les catifes preparades pel Patronat del Corpus. També la capella del Peu de Romeu estava engalanada també amb motius eucarístics. El seguici presidit per la Santa Custòdia portada per sacerdots i acompanyada devotament per moltes persones que anava precedida per centenars de persones. Anava precedida per la parella de gegants del Grup Cultural Garrigues i centenars de persones que han l’acompanyat devotament seguint el nou recorregut girant per l’Arc del Pont i de retorn a la Catedral per l’Avinguda de Madrid i Blondel. 

Ja a la Catedral s’ha acabat la cerimònia amb la benedicció amb el Santíssim i el ball de respecte de la Àguila, recuperat en aquest lloc de culte des de fa dos-cents anys.

 

 

 

 

 

 

Diaris Segre i La Manyana, dilluns 24.06.19

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn