Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 juny 2017
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL CORPUS CHRISTI A LA CATEDRAL

 PROCESSÓ EUCARÍSTICA AMB LA CUSTÒDIA PROCESSIONAL QUE COMPLEIX 150 ANYS

Lleida ha celebrat la Diada del Corpus amb una concelebració eucarística a la catedral, presidida pel bisbe Salvador. Hi ha estat especialment convidats els nens i nenes que han fet la Primera Comunió i que han tingut un protagonisme especial durant la celebració, i se’ls hi ha imposat una creueta com a record d’aquesta jornada.

Acabada la missa ha sortit la processó eucarística, amb el Cos de Crist portat sota tàlem amb la magnífica custòdia processional, que el capítol de la Catedral de Lleida encomanà fa 150 anys a l’orfebreria Carreras de Barcelona.

El Santíssim Sagrament ha recorregut el carrer Major i la plaça de la Paeria, engalanats amb les artístiques catifes de flors, serradures i farines de colors, realitzades pel Patronat del Corpus de Lleida.

Mossèn Joan seguia la processó fent comentaris eucarístics que ajudaven al recolliment, des d’un vehicle equipat amb altaveu. El seguici anava precedit pels elements de cultura popular i, en arribar a la plaça de Sant Joan, s’ha fet el ball de respecte de l’àguila, davant del Santíssim Sagrament.

El paer en cap Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde Montse Parra i del regidor Paco Cerdà, han participat en els actes d’aquesta diada que ha acabat a dins del temple de Sant Joan, on s’ha guardat el Santíssim i els nens de comunió s’han fet una foto amb el Bisbe Salvador. 

  

Custòdia (centre) i Processó del Corpus Christi 1970 (dreta)

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn