Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

8 juny 2013
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL CORPUS CHRISTI

La Solemnitat del Corpus Christi ha aplegat nombrosos lleidatans a la Catedral, secundant la crida del Papa Francesc a una Hora Santa universal d’oració amb dues intencions concretes: Per l’Església sencera en senyal d’unitat en l’adoració de l’Eucaristia i perquè el Senyor la faci créixer en obediència a l’escolta de la seva Paraula salvífica. També, per tots els qui viuen el sofriment de les noves esclavituds, la violència i la precarietat econòmica.

A continuació, ha tingut lloc la celebració de l’eucaristia presidida pel Bisbe Joan Piris i concelebrada pel presbiteri de Lleida. Ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Sr. Àngel Ros, la tinent d’alcalde Sra. Montse Parra i altres regidors i autoritats. També molts nens i nenes que enguany han fet la Primera Comunió han tingut un lloc preeminent en la celebració, ocupant els primers bancs amb els seus familiars. Després de rebre la creu, han participat activament en les ofrenes i voltant l’altar durant la consagració i el res del Parenostre amb les mans enllaçades.

Atenent la presència dels infants als quals havia convocat personalment a través d’una carta, el senyor bisbe ha fet una homilia dialogal amb una nena de Primera Comunió, Àngela, de la parròquia de Santa Tereseta. Ha estat una estampa pedagògica sobre la presència real de Crist a l’eucaristia i la dinàmica de comunió i de caritat que ha de generar en els cristians.

Acabada la Missa ha sortit la processó, presidida per la Santa Custòdia que anava precedida per centenars de persones que han l’acompanyat devotament al llarg de l’Eix fins a la plaça de Sant Joan. El carrer Major estava engalanat amb les vistoses catifes realitzades pel Patronat del Corpus, entitat que també ha tingut cura dels Elements del Seguici Tradicional i Popular que s’han unit a la processó: l’Àliga, el Lleó, els Cavallets i els Gegants del Corpus. Després del ball de respecte de l’Àguila, el bisbe ha fet la benedicció amb el Santíssim. L’església de Sant Joan ha estat el lloc on s’ha guardat la Custòdia i s’ha fet el comiat dels nens interpretant la cançó “Vós sou Senyor el pa de vida”, dirigida pel seu compositor, Mn. Joaquim Mesalles.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn