Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

22 octubre 2011
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL DIA DE LES CATEDRALS

“Les Campanes: el batec de la catedral” ha estat el motiu que ha centrat els actes de la Seu Vella del Dia de les Catedrals, que celebren conjuntament les 19 ciutats que formen part de la xarxa de Ciutats Catedralícies.

El regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, ha assistit als diferents actes que s’han fet a la Seu, amb l’explicació de la història del campanar de la Seu, a càrrec de Núria Piqué, tècnica del Turó, i els apunts sobre l’elaboració de les campanes, per Josep i Marc Carvajal, mestres artesans del ferro forjat i de les campanes. Després, s’ha pujat al campanar i s’ha fet una mostra de repics. També s’han presentat els nous productes de la botiga, basats en les campanes de la Seu Vella, a càrrec de Monti Maneu.

La Catedral Nova ha proposat la visita "Els secrets de la Catedral, al descobert". La trentena de persones que hi han participat han tingut el privilegi de descobrir i passejar pel sostre de les voltes del temple, amb el guiatge d’Esther Balasch. La visita ha estat organitzada conjuntament amb el Museu de Lleida, on s’ha mostrat de forma temàtica el patrimoni conservat al museu.

El programa que s’ha desenvolupant durant tot el dia s’ha fet amb la col·laboració del Consorci del Turó de la Seu Vella, el Capítol de la Catedral de Lleida, el Museu de Lleida i la Xarxa de Ciutats Catedralícies.

Lleida es va adherir el 2007 a la Xarxa de Ciutats Catedralícies i és l’única ciutat de Catalunya vinculada a aquesta xarxa. Actualment està formada per 23 catedrals de 19 ciutats que són: Àvila, Badajoz, Baeza, Burgos, Cordoba, Coria, Cuenca, El Burgo de Osma, León, Salamanca, Sevilla, Saragossa, Plasència, Alcalà de Henares, Jaen, Lugo, Tudela, Las Palmas de Gran Canària i Lleida. Precisament Lleida és una de les quatre ciutats que té dos catedrals, juntament amb Salamanca, Plasència i Saragossa.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn