Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 març 2024
Etiqueta/es: Diumenge de Rams

CELEBRACIÓ DEL DIUMENGE DE RAMS

La celebració de Diumenge de Rams marca l’inici del cicle de festes de Setmana Santa. El dia de Rams recordem l’entrada de Jesucrist a Jerusalem amb els seus deixebles. Fou la darrera vegada que Jesús va anar a Jerusalem i, segons l’Evangeli, això va passar al començament de l’última setmana de la seva vida, uns dies abans del Sant Sopar. Per tant, la festa marca el començament de la Passió de Jesús.

Les parròquies de la nostra Unitat Pastoral han reviscut l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem aclamat per una multitud que l’esperava amb palmes i branques d’olivera i llorer, que simbolitzen la victòria. Havent llegit l’evangeli, Mossèn Xavier ha beneit els rams dels feligresos a l’entrada del temple i, seguidament, tots han avançat en processó fins al presbiteri cantant Hosanna!

“En la creu el cristià hi troba la vida, la plenitud, tot allò que Jesús és: l’amor lliurat, la curació, el perdó… També hi trobem allò que ens costa i disgusta: la nostra responsabilitat i pecat, les omissions, sofriments…” Per això el nostre rector ha encoratjat a endinsar-nos en la Setmana Santa amb l’actitud d’un nen que s’admira de les coses petites i grans que Jesús ha viscut per tots nosaltres.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn