Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 març 2018
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL DIUMENGE DE RAMS

L’inici de la Setmana Santa s’ha obert amb la celebració del Diumenge de Rams a Sant Joan. Un matí de sol primaveral, imprevisible després de la pluja i el fred del dia anterior. La plaça de Sant Joan ha estat el punt de trobada de feligresos de les parròquies de Sant Joan i la Mare de Déu del Carme. La cerimònia de la benedicció dels Rams ha estat presidida per mossèn Joan Ramon Ezquerra, el seu rector, que ha explicat el sentit de la celebració de l’entrada gloriosa de Jesús a Jerusalem. Després de la lectura de la Paraula i la benedicció dels Rams hem anat en processó fins a l’església de Sant Joan. Els cants d’aclamació a Jesús en la seva entrada triomfal a Jerusalem ‘Hosanna’, ‘Rams, rams a les mans’ han precedit i acompanyat el seguici.

Mossèn Joan Ramon ha presidit la Missa de la Passió al temple que estava ple de de feligresos, amb un clar protagonisme dels nens. El comentari de la Paraula de Déu proclamada l’ha centrat en el contrast entre l’aclamació a Jesús i la seva Passió i Mort i les paraules de perdó des de la Creu, que tots hauríem d’aplicar en la nostra vida. “L’autèntic triomf de Jesús és la mort en creu. Sembla el gran fracàs. I és el triomf definitiu de Jesús. Perquè l’autèntic triomf d’una persona és l’amor. És estimar i perdonar.”

L’Eucaristia ha actualitzat solemnement aquests esdeveniments centrals de la nostra fe que culminen en la Pasqua de resurrecció. Tant de bo que aquesta Setmana Santa ens ajudi a mirar sempre Jesús: “Ell és el camí, és la veritat, és la vida, és l’exemple, és el mestre… Ho és tot.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn