Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 juny 2017
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL FI DE CURS DE LES ACTIVITATS PASTORALS

 I DEL SANT DELS MOSSENS, LA VETLLA DE SANT JOAN

 Missa d’acció de gràcies

La vetlla de Sant Joan hem celebrat el fi de curs de les activitats pastorals de la nostra unitat pastoral amb una eucaristia d’acció de gràcies i un sopar, també per celebrar el sant de Mossèn Joan i Mossèn Joan Ramon, als qui hem felicitat de cor. Aquesta ja és una tradició ben entranyable a les nostres parròquies.

Era el dia del Sagrat Cor de Jesús i Mossèn Joan Ramon ha explicat el doble sentit d’aquesta devoció ‘a la bondat infinita del Cor de Jesús, un cor traspassat que ha vessat tot el seu amor en nosaltres, i la necessitat de reparació del menyspreu que pateix.’ per això igual que tots els dies de juny, el mes del Sagrat Cor, ha llegit l’oració de consagració al Cor: «… Oh Cor que tant m’heu estimat! Oh Cor que tantes vegades he entristit i omplert d’amargura! A vós em consagro i … prometo d’aquí endavant, estimar-vos pels qui no us estimen, … vull que des d’ara la meva ànima sigui un sagrari vostre tancat a tota vana passió humana, un lloc de repòs per a vós…» (Bisbe Torras i Bages)

La Missa ha estat cantada per la Coral del Carme que dirigeix Rosa Fabregat. Hem pregat Déu pels nostres mossens, tot agraint el seu testimoni de bondat i generositat al servei de l’Església i dels desvalguts. Al final de l’eucaristia Mossèn Joan ha adreçat unes emotives paraules d’agraïment a Mossèn Joan Ramon, que al llarg de la seva malaltia està portant el pes de l’activitat parroquial, i als agents de pastoral. També ha agraït tantes pregàries que potser depassen la voluntat de Déu i que la seva vida està a les seves mans per quan vulgui donar-li el descans per tota l’eternitat.

Sopar al Local parroquial

Després de fer una foto de grup al presbiteri amb moltes de les persones que hi ha participat, hem anat a sopar al Local parroquial per continuar la celebració amb el sopar preparat i servit pels voluntaris de Jericó.

El fet de trobar-nos ja expressa la joia de sentir-nos comunitat al voltant dels nostres mossens. La seva austeritat de vida ens ha menat a evitar les despeses d’un regal personal. Per això enguany hem pensat obsequiar-los amb uns leccionaris actualitzats. Un regal ben pràctic per proclamar i escoltar la Paraula de Déu en les nostres celebracions litúrgiques. Un regal que compartirem tota la comunitat. Però també hem volgut afegir un senzill detall personalitzat: una fotografia emmarcada d’un lloc molt estimat.

Després de les sorpreses materials han arribat els parlaments. Antonio Miñano ha expressat unes paraules d’homenatge ‘a estos dos hombres cuya vida, obra y amor trasciende las fronteras: Mosén Joan Ramón Ezquerra y el Padre Joan’ narrant l’origen de la Parábola del Buen Posadero de Jericó.

Al seu torn Pedro Huezo, responsable de l’Hostal Jericó ha informat que actualment l’Hostal acull 170 persones cada dia, i ha explicat el valuós treball que fa l’equip humà que els atén, aplicant la formació rebuda de Mossèn Joan, que fan que el lloc esdevingui un oasi on tots se senten com a casa:

‘Como equipo de trabajadores en Jericó, hemos comprendido la importancia de nuestra labor, sabemos que trabajar en un albergue no es el último invento del siglo, por lo que estamos llamados  a ser creativos en la  humanización de nuestro trabajo, poniendo mucha atención en la enseñanza que nos da Mosén Joan, que nos invita a poner al máximo nuestros sentidos, estar atentos a la necesidad de nuestros semejantes y así en lugar de ver… observar, en lugar de tocar… acariciar o abrazar, y en lugar de oír… escuchar.

Solo es poder brindar esa calidez y acogida que todos y todas buscamos dentro o fuera de nuestro espacios o fronteras, la necesidad de tener buen trato es natural y para nosotros como cristianos y católicos es un mandamiento y necesidad de hacer viva nuestra fe.’

Al sopar no hi ha faltat la coca de Sant Joan i les delicades cançons que Yanira i Brayan han dedicat als mossens com a felicitació.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn