Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 agost 2010
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL FUNERAL PER EMILIO REIMAT MONTULL

La missa funeral per l’ànima d’Emilio Reimat Montull ha estat una celebració cristiana pel do de la seva vida. Així ho ha expressat en una homilia molt sentida Mossèn Joan Ramon Ezquerra, que ha presidit aquesta celebració juntament amb tretze sacerdots, entre ells Mn. Josep Anton Jové, Vicari Episcopal de Pastoral, i un diaca.

La missa ha estat solemnitzada amb la música d’orgue interpretada per Teresa Coca i Fernando Aventín i els cants de la Coral Maristes Montserrat, on el mateix Emilio Reimat havia cantat durant tants anys.

L’església del Carme estava plena a vessar de familiars, amics i feligresos que han volgut acompanyar aquest Gran Home d’Església i de la cultura i la societat de Lleida.

Al final de la celebració Enric Castells, president de l’Agrupació de Teatre TOAR, s’ha adreçat als assistents tot fent una ressenya biogràfica molt emotiva del finat. D’ell ha subratllat la seva gran humanitat i l’interès i dedicació pel teatre, com a director de TOAR que va reorientar la seva activitat. També ha recordat amb agraïment el llegat d’obres teatrals que els havia deixat.

A continuació, el seu fill Emilio Reimat Burgués ha agraït a tots els presents l’acompanyament a tota la família en aquests moments de dolor. En particular ha ressaltat la presència dels sacerdots, la representació de polítics, i del organistes i la Coral Maristes Montserrat. Ha fet una semblança del seu pare, destacant-ne el domini de la raó en la seva activitat professional i cultural, i la seva timidesa. També ha tingut paraules molt delicades i elogioses per la seva mare: la seva fidelitat i el seu saber estar en un segon pla, i tota la seva abnegada dedicació durant la malaltia del seu espòs. Les seves paraules han estat ovacionades.

Finalment ha intervingut Mn. Josep Anton Jové, Vicari de Pastoral, en representació del senyor Bisbe, valorant i agraint la gran aportació d’Emilio Reimat Montull a l’Església.

També Mossèn Joan Ramon Ezquerra ha recordat que Mossèn Joan estaria pregant per Emilio Reimat des d’un santuari marià de Croàcia, lloc on es trobava en aquells moments.

Després de la celebració del funeral, el cos d’Emilio Reimat, traslladat des de Santander on havia mort dissabte passat, va rebre sepultura al Cementiri de Lleida.


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn