Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 desembre 2014
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL NADAL DEL SENYOR

Nadal és la festa més esperada i celebrada de l’any. Nadal és temps d’alegria, de cants, d’amistat, de trobament familiar al voltant de la taula. També la nostra parròquia ha viscut amb joia el naixement de Jesús que ve a salvar-nos al voltant de l’altar compartint el pa de l’Eucaristia. La Nit de Nadal amb la comunitat llatinoamericana i el Dia de Nadal amb la comunitat romanesa catòlica i la ortodoxa. El cant de les nadales ha estat el moment més expressiu del desig de pau i d’amor als nostres cors.

Amb aquest mateix esperit de germanor s’ha viscut i celebrat el cap d’any. Un bon grup de persones han participat en una hora santa de pregària per disposar els cors en nou any de gràcia que el Senyor ens concedeix il•luminats pel missatge del papa Francesc que ens convida a abandonar les diferents formes d’esclavatge i a ser germans, seguint el projecte de Déu per a la humanitat.

També el Nadal s’ha viscut molt intensament a l’Hostal JERICÖ, a l’alberg i al menjador. Els voluntaris han fet possible que tots els usuaris d’aquest servei d’atenció als necessitats hagin tingut aquests dies, a més d’un plat calent, un llit i acompanyament, una celebració joiosa de les festes de Nadal. Això també ha estat possible gràcies a tots els que s’han sumat a la campanya de donatius en forma d’aliments i diners: Col•legi de la Sagrada Família, Col•legi Arabell, Col•legi Terraferma, Col•legi Maristes Montserrat, Col·legi de Sant Jaume i les Heures, Gestoria Montis, la parròquia Mare de Déu de Montserrat, de Lleida, i les parròquies de Massalcoreig, Montoliu… A tots un agraïment molt i molt gran pel suport solidari rebut.

Jesús és el gran regal de Déu a la humanitat, que ens fa participar de la seva vida fent-nos el do de de poder ser fills seus i entrar en la seva família. Celebrar el Nadal és viure el goig de saber que tota l’existència humana està acompanyada per la presència de Jesús, nascut per ser Déu –amb-nosaltres i per a disposar-nos a ser homes-i-dones-amb-Déu a imatge de Jesús. Que tots els qui creiem en Jesús siguem persones pacificades i pacificadores, creadors de ponts de diàleg i que vegem en tothom una persona estimada per Déu: un germà. Bon Nadal!


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn