Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 octubre 2017
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL PILAR A SANT JOAN

L’església de Sant Joan ha acollit el 12 d’octubre l’acte central de les celebracions dedicades a la Verge del Pilar, la festa gran dels aragonesos, organitzada per la Casa de Aragón en el 75è aniversari de la seva fundació a Lleida. La Missa Baturra s’ha celebrat una vegada que ha arribat en processó la Mare de Déu del Pilar de plata portada per les Cambreres de la Verge des de la seu social del passeig de Ronda. La comitiva anava seguida per l’agrupació Raíces ZA-HU-TE i l’agrupació de Tambores y Bombos de la Cofradía de la Columna de Semana Santa, tots precedits pels gegants del Grup Cultural Garrigues. L’Eucaristia ha estat presidida pel pare franciscà d’origen aragonès Joaquim Recasens, concelebrant amb mossèn Joan Mora i mossèn Àngel Escales.

L’homilia del pare Joaquim s’ha centrat en l’arrelament popular de la Festa del Pilar -“El doce de octubre no existe: es el Pilar”- a través de diferents seqüències recollides en quatre Sarsueles del compositor Manuel Fernández Caballero. Alternant el castellà amb la fabla aragonesa, el celebrant ha connectat amb els nombrosos devots de “la Pilarica”, aragonesos, lleidatans i de tot arreu congregats al temple, que han ovacionat algunes de les seves expressions dedicades a la Mare de Déu: “Dios te salve, Madre. Dios te salve, Reina. Viva la Virgen del Pilar!”

La Missa ha acabat amb una vistosa ofrena floral a la Mare de Déu del Pilar, a l’altar de l’arquitecte Francesc Clavera, inaugurat l’any 1945 i restaurat recentment. La jornada festiva ha continuat amb un magnífic Festival de jotes a la plaça de sant Joan emparat per un dia radiant.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn