Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 març 2018
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL PRIMER MES DE LA MORT DE MOSSÈN JOAN

Amb ocasió de complir-se el primer mes de la mort de Mossèn Joan s’ha celebrat una Eucaristia a la parròquia del Carme. L’ha presidit el Vicari general  Mn. Josep Anton Jové que concelebrava amb Mn. Joan Ramon Ezquerra, el P. Amancio Chico, Mn. Robert Louan, Mn. Lucas F. Evung i Mn. Santiago Mataix. Els tres darrers són sacerdots que van conviure amb Mossèn Joan a la parròquia abans de la seva ordenació sacerdotal. Hi eren presents familiars i amics de Mossèn Joan, així com nombrosos feligresos, especialment immigrants.

Mossèn Joan Ramon ha iniciat l’homilia, que feia a petició del Vicari general, aclarint el sentit de la celebració del primer mes de la mort de Mossèn Joan: “Es trista la separació, però és joiós saber que Mossèn Joan ja està en la presència de Déu al cel.”

D’altra banda, Mn. Joan Ramon va comentar les lectures del quart diumenge de Quaresma, que convidaven a “mirar Jesús clavat a la creu, que és l’exercici més senzill i necessari. Jesús ens ha donat la seva vida i això ens obliga a un compromís responsable que ens porti a preguntar-nos: Què he de fer jo per Ell?”

La cerimònia ha estat acompanyada pels cants del grup hondureny i africà i ha tingut el seu moment més emotiu quan l’hondurenya Yanira ha dedicat a Mossèn Joan la cançó que tant li agradava – “Una madre no se cansa de esperar”- i la camerunesa Annette ho ha fet amb el tema d’enyorança “Miss Amy”.

El Vicari general també ha volgut fer present Mossèn Joan manllevant les sentides i esperançadores paraules d’un sacerdot centenari recentment traspassat: «Voldria poder dir un bon consell per a tots, I es estimeu-vos plenament tots de cor i ànima. Sapigueu que estimar -és tant bonic de ser estimat- vol dir tenir i fins ser amor = Creen amor i el fan córrer entre els demés; fora mal humor, o ganes de dominar, cridar, arraconar els altres; i sempre disposats a entendre, fer-se una explicació; avançar-vos a saludar, agradar i servir; sou cristians: que es vegi com us estimeu, que es vegi. Aquesta carta és una salutació i un adéu a tots i cadascú. Estimeu i estimeu-vos que sou cristians. Portem tots un mateix camí = ens retrobarem!!! Pensem més en aquell lloc que és pàtria per tots. Adéu a petits i grans, Us estimo».  

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn