Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

21 abril 2019
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL TRIDU PASQUAL

Les celebracions de la Passió Mort i Resurrecció de Jesús, el misteri central de la nostra fe, han centrat els dies sants del Tridu Pasqual.

Dijous Sant, la Cena del Senyor ha rememorat la institució de l’Eucaristia i del Sacerdoci, i el Manament nou que Jesús ens va donar. Mossèn Jaume ho ha destacat al valorar el sagrament de l’Eucaristia com a resum de tot l’amor de Déu, i fer de la nostra vida una experiència d’amor i servei a l’estil de Jesús: “Nit de traïció, de covardia i negació. Però Jesús ens ha estimat fins a tal punt que ha donat la vida per nosaltres.  Déu respon a la nostra misèria amb la seva infinita misericòrdia.”

Després de la reserva de l’Eucaristia al Sagrari hem acompanyat el Senyor en l’Hora Santa o vetlla de pregària. Silenci, cants, meditació i pregària en l’Hora Santa després del Sant Sopar: “És hora d’estimar l’Església amb un amor fort i fidel.”

 

 

 

Ofici de la Passió. La tarda de Divendres Sant l’església del Carme ha acollit la celebració de l’Ofici de la Passió del Senyor, fent memòria de les set paraules de Jesús a la Creu conservades pels evangelistes: “Mirant la creu, sabrem qui és Jesús, com pensa, què sent, per què… Del llibre de les tres hores de la Passió ens adonem de l’esperit d’obediència, d’amor, de bondat, de lleialtat, de confiança de Jesús al Pare, que ell va voler sempre complaure. I ara pot dir-li «Tot ho he acomplert». Aprenem-ne,-ne la lliçó”, ha dit Mossèn Joan Ramon. Després, hem adorat la Creu duta fins al peu de l’altar. “gràcies, jesús, ens has salvat”.

 

En la Vetlla Pasqual, la cerimònia més antiga dels cristians, els símbols del foc, la llum i l’aigua ens han acostat a la novetat de la vida que arriba amb la Resurrecció de Jesús. La Pasqua és la festa essencial dels cristians d’on brolla la joia i la pau de la vida cristiana: “Visquem a la manera del Crist, una vida nova, una vida de gràcia i virtut, una vida de treball i servei, una vida neta, entregada, sacrificada. Una vida lliurada a Déu i als germans…”

 

 

 

  

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn